Sivasspor, Rıza Çalımbay ile büyük ölçüde anlaştı ( 2)

Spor Toto Süper Lig'de bir türlü istediği sonuçları alamayan Sivasspor'da görevine son verilen teknik direktör Mesut Bakkal'ın yerine Rıza Çalımbay'ın

Spor Toto Süper Lig'de bir türlü istediği sonuçları alamayan Sivasspor'da görevine son verilen teknik direktör Mesut Bakkal'ın yerine Rıza Çalımbay'ın getirileceği açıklandı. Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Çalımbay ile görüşeceklerini ve büyük ihtimalle bir sıkıntının çıkmayacağını söyledi.

Genel anlamda yönetim ve insanlığından memnun kaldıkları Bakkal'dan ayrılmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Mecnun Otyakmaz, şartların kendilerini bu noktaya getirdiğini söyledi. Yönetim olarak hocalarla uzun vadeli anlaşmalar yapmaktan yana olduklarını kaydeden Otyakmaz, şöyle konuştu;

"Camiamızın beklentileri karşılanmış değil. Kan değişikliğinin daha iyi olacağı düşüncesiyle Mesut hocayla yollarımızı ayırdık. Uzun süredir galip gelemememiz ve yenilmemizin sonucunda hocamızla ayrılmak zorunda kaldık. Üzgünüz. İlerleyen yıllarda hocamıza kapımız her zaman açık."

Ancak takımın bu noktaya gelmesinde hakemlerin de payı olduğunu iddia eden Otyakmaz, "Son günlerdeki skorlara baktığımızda takımımızın farklı skorlarla kaybettiği ve içerde kazanamadığı gerçeğini bir tarafa bırakırsak biz bunun bedelini ödüyoruz. Çok memnun olduğumuz hocamızla ayrılma noktasına geliyoruz. Ligdeki durumumuz ve puan itibariyle bu işin bedelini ödüyoruz. Ancak her maçta yaşadığımız hakem hatalarının bedelini de birilerinin ödemesi gerekir. Bu konu yönetim olarak bizim birinci önceliğimiz olacaktır. Her maçta skora etkisi olan bir hakem hatası olmasını manidar bulmaya başladık." diye konuştu.

Bunun sebebini de geçtiğimiz yıllarda Merkez Hakem Kurulu (MHK)'nın değişmesi yönünde bir girişim içinde olduklarına bağlayan Otyakmaz, "Sivasspor'un da içinde bulunduğu bir gurup MHK'nın değişmesi yönünde imza toplamıştık. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in telkinleriyle bundan vazgeçmiştik. Sanki öyle bir organizasyon içinde olduk diye bize karşı bir tavır mı var? Bunu da merak etmiyor değiliz.'' dedi.

Yeni teknik direktörün kim olacağına yönelik bir soruya ise Mecnun Otyakmaz, "İlk aklımıza gelen hemşerimiz Rıza Çalımbay oldu. Öğleden sonra kente gelecek. Görüşeceğiz. Bir aksilik çıkacağını zannetmiyorum." dedi.

Kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan Mehmet Yıldız ve Keita'nın affedilip edilmeyeceğiyle ilgili bir soruya da Başkan Otyakmaz, af konusunun bu kadar kısa sürede gündeme getirmek istemediklerini ancak takımın içinde bulunduğu konumu da göz önünde bulundurarak konuyu yeni hocayla birlikte yeniden değerlendireceklerini kaydetti. Otyakmaz, her iki futbolcunun da affedileceği sinyalini verdi.