Eczacılar, Pazartesi günü 'Medula' sıkıntısından endişe ediyor

Günlerdir eczanelerde hastalara ve eczacılara sıkıntı yaşatan 'Medula' isimli bilgisayar programındaki sorun, hafta sonunda yaşanan sakinlik nedeniyle

Günlerdir eczanelerde hastalara ve eczacılara sıkıntı yaşatan 'Medula' isimli bilgisayar programındaki sorun, hafta sonunda yaşanan sakinlik nedeniyle çözüldü. Eczacılar, Pazartesi günü yeniden sorunun yaşanıp yaşanmayacağı konusunda endişeli.

Hafta başından bu yana hastalara ilaç dağıtımında eczacılar tarafından kullanılan 'Medula' isimli bilgisayar programında yaşanan problem nedeniyle birçok hastaya ilaç verilememişti. İlaçların verilememesi nedeniyle eczacılar ve hastalar mağdur olmuştu.

Bugün hafta sonu olması nedeniyle sistemde geçici bir rahatlama yaşandı. Hasta sayısının az olduğu Cumartesi günü eczacılar, önceki günlere nazaran daha rahat çalıştılar. Hastalara ilaç verme konusunda herhangi bir problem yaşanmadı.

Hafta içi hastalara ilaç vermede büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten eczacı İsmail Soylu, "Bugün hafta sonu olduğu için bir yoğunluk yok. Ancak, hafta başında neler olacağını bilmiyoruz. Sistemin çalışıp çalışmadığı hafta başında belli olacak. Bugün hafta sonu olduğu için vatandaşlar eczaneye gelmedi ve sistem düzgün çalıştı." dedi. Hastalara ilaç verilirken iki programdan yararlandıklarını anlatan Soylu, "Birincisi ilaç takip sistemi, ikincisi ise reçete kayıt programı. Hafta içi gün boyunca bir program çalışırken diğeri çalışıyor. Diğeri çalışırken ötekisi çalışmıyordu. Biz vatandaşı mağdur etmemeye çalıştık. Ama aralarında mağdur olanlar vardı." ifadelerini kullandı.

Sistemde 4 gündür ciddi bir şekilde sorun yaşandığını ancak her gün birkaç saatliğine de olsa sorunun tekrarlandığına dikkat çeken eczacı Serdar Aktaş, "Bilgisayar programındaki arıza sadece bu hafta ile alakalı değil. Devamlı kopmalar oluyor. Hemen hemen hemen her gün bağlantı olmuyor ve hastalar ilaçlarını alamıyor. Ancak bu hafta devamlı sistemde problem yaşandı. Bu hafta bir gün içerisinde verdiğimiz ilaç sayısı 6-7'yi geçmedi." diye konuştu.