Selçuklu Yıldızı Kepez'de parlayacak

Antalya'da Kepez Belediyesi'nin Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan 20 dönümlük alanda kuracağı kültür merkezinin temeli Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafı

Antalya'da Kepez Belediyesi'nin Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan 20 dönümlük alanda kuracağı kültür merkezinin temeli Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından atıldı. 8 köşeli Selçuklu Yıldızı şeklinde inşa edilecek merkez 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü'nün 41 projesi içerisinde yer alan ve ilçenin önemli eksikliklerinden biri olarak kabul edilen kültür merkezinin temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, teşkilatlanmadan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ve çok sayıda davetli ile ilçe halkı katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, belediyelerin kültür ve sanat faaliyetlerine ilgi göstermesinin önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Türkiye hızla bir refah ülkesi oluyor. Bir ülke refah ülkesi olabilir fakat kültürünü yeterince geliştirememişse medeniliğini devam ettiremez. Bizi biz yapan değerler kültürümüzdür. Birbirimize kıymet vermemizi sağlayan, büyüğün küçüğün hakkını bildiği, küçüğün büyüğüne saygı duymasını sağlayan değerler bizi biz yapan değerlerdir. Düşküne yardım etmemizi sağlayan, darda olana gönlümüzü açmamızı sağlayan kültürel değerlerdir. Bu değerlerimizi sanatsal faaliyetlerle yaşatmak ve yeşertmek durumundayız. O yüzden bu tür çalışmaları çok değerli buluyorum."

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, temelini attıkları kültür merkezinin, Kepez'in kültür ve sanat alanında önemli bir eksiğini tamamlayacağını söyledi. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında önem verdikleri konuların başında sosyal belediyecilik hizmetlerinin geldiğine işaret eden Tütüncü, "Kültür ve sanat faaliyetlerinin ilçemizde yaygın olarak yapılmasına önem veriyoruz. Kültür merkezi inşası ile birlikte mekan eksikliğimizin giderilmesiyle belediyemizin kültür ve sanat noktasında yapacağı çalışmalar büyük bir ivme kazanacaktır." dedi.

Kepez Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne ait birimlerin idari ofislerinin de yer alacağını merkezin Selçuklu mimarisi tarzında inşa edileceğini anlatan Tütüncü, "Mimari noktada çok hassas davrandık. Geleneksel mimarinin yerel özelliklerini taşıyan bir proje ortaya çıktı. 8 köşeli Selçuk Yıldızı tema olarak alındı. Antalya bir Selçuklu şehridir. Antalya, Anadolu Selçuklu Devleti'nin de çok önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Anadolu Selçukluları'nın devlet arması olarak kullandıkları 8 köşeli Selçuklu Yıldızı aynı zamanda adaleti sembolize ediyor." diye konuştu.

Belediyenin öz kaynaklarından finanse edecekleri kültür merkezinin oturacağı 20 bin metrekarelik alanın meydan alanı olarak düzenleneceğini belirten Tütüncü, yatırımı 1 yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Konuşmalarının ardından kültür merkezinin temeline ilk harç, protokol üyelerinin butona birlikte basmasıyla atıldı. 3 bin 500 metrekarelik alana inşa edilecek kültür merkezi, Selçuklu dönemi mimarisi ile modern mimari sentez edilerek tasarlandı. Binanın ön kısmında Selçuklu Devleti'nin adaleti sembolize eden 8 köşeli Selçuklu Yıldızı bulunuyor. Meydan düzenlemesi, su havuzu, otopark, yeşil alan ve dinlenme alanlarıyla birlikte kültür merkezi 20 dönümden oluşuyor. Kültür merkezinde 8 engelli koltuğu bulunan 500 kişilik büyük salon, kütüphane, 265 metrekarelik sahne, sergi ve fuaye, dinlenme ve VİP odası, idari ofisler, sanatçı girişi, kulis odaları ve kafeterya yer alıyor.