Kangal İlçe Öğrenci Meclisi Seçildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi' kapsamında Kangal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il öğrenci meclis seçimlerinden önce gerçekleştirilecek olan ilçe temsilcileri seçimleri tamamlandı

Kangal İlçe Öğrenci Meclisi Seçildi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi' kapsamında Kangal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il öğrenci meclis seçimlerinden önce gerçekleştirilecek olan ilçe temsilcileri seçimleri tamamlandı.
İlçe Temsilcileri seçimleri Kangal Öğretmenevi toplantı salonunda 19 okul meclis başkanının katılımı ile yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, demokrasi kültürünün gelişmesi için bu tür uygulamaların oldukça faydalı olduğuna değinerek, seçim hakkında öğrencilere bilgi verdi. Bilinçli ve haklarını talep eden bireylerin yetişmesi için seçme-seçilme bilincinin ve demokrasi kültürünün geliştirilmesi gerektiğini de belirten Yıldırım, ülkenin geleceğini şekillendirecek olan gençlere bu birikim ve donanımı kazandırmanın gerekliliğini dile getirdi.
Bir süre konuşma kürsüsünün gelmesi beklenirken okullarından seçilip gelen öğrencilerle sohbet eden Yıldırım, öğrencilere çeşitli konularda tavsiyelerde bulundu. Beklenen kürsü geldikten sonra öğrenciler propagandalarını yaparak kendilerine verilen 5 dakikalık sürede seçilmeleri halinde neler yapacaklarını anlattılar. Öğrencilerin heyecanlı oldukları görülse de oldukça başarılı konuşmalar yapan okul temsilcileri çeşitli vaatlerde bulunarak bir çok konuda çözüm önerileri sunmayı da ihmal etmediler.
Adaylar, iternetlerin uygunsuz ortamına gidilmemesi için okullarda bulunan bilgi teknoloji sınıflarının daha fonksiyonel hale getirilmesi, kitap okumanın özendirilmesi ve varsa okul kütüphanelerinin daha cazip hale getirilmesi, kütüphanesi olmayan köy okullarına kitap yardımı yapılması, öğrenci merkezli eğitimin gereği gibi yerine getirilmesi için çaba sarf edilmesi, şiir, resim ve öykü yarışmaların daha sık yapılarak teşvik edilmesi gibi konularda çözüm önerileri sundular. Maddi yönden zayıf olan öğrencilerin dershane imkanından faydalandırılması, yakın çevreden başlayarak tarihi ve kültürel değerlerin ziyaret edilerek tanıtılması, okul yolları ve sokakların tehlike saçan köpeklerden kurtarılması, okullardaki hizmetli sıkıntısının giderilmesi, taşımalı öğrencilerin daha uygun şartlarda yemek yemesinin sağlanması gibi konulara değinen konuşmacılar izleyenlerin takdirini toplamayı başardılar. Salih Şirin İlköğretim Okulundan Mervenur Özkan, yapmış olduğu konuşmada sık sık "Ben politikacı değilim" sözünü tekrarlasa da heyecan dozu oldukça yüksek konuşmasında politikacıları aratmadığı gözlendi.
Konuşmaların tamamlanmasından sonra öğrenciler ve yöneticiler öğle yemeği için öğretmenevi yemekhanesine indiler. Yemek sonrasında tekrar toplantı salonuna geçilerek seçim için oylama yapıldı. Seçimde adayların isimlerinin ve okullarının yer aldığı oy pusulaları kullanıldı. Kapalı oy, açık tasnif şeklinde yapılan oylama neticesinde seçim komisyonu ve izleyiciler huzurunda sandık açılarak oy sayımı yapıldı. Sayım sonucunda en çok oy alan ilk 5 okul temsilcisi İlçe Öğrenci Meclisi Temsilcisi olmaya hak kazandı. Oylama sonıcunda, Kongre İlköğretim Okulu'ndan Beyzanur Üngör (14), Kangal Lisesi'nden Sezer Çoban (12), Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Tansu Ünlüer (10), Alacahan Lisesi'nden Gönül Alıcı (10), Koç Anadolu Lisesi'nden ise Zeynep Selvi (9) İlçe Öğrenci Meclisi Temsilcisi olmaya hak kazandı.