İnternet medyasına düzenleme geliyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasına yönelik düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Basın Kanunu'na ek bazı maddelerle, bu sınırsız ve sorumsuz alanı da düzenlememiz lazım. Eminim, internet medyasıyla ilgili hukuki bir düzenlemeyi sizlerin önüne getirebileceğiz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internet medyasına yönelik düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Basın Kanunu'na ek bazı maddelerle, bu sınırsız ve sorumsuz alanı da düzenlememiz lazım. Eminim, internet medyasıyla ilgili hukuki bir düzenlemeyi sizlerin önüne getirebileceğiz" dedi. TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Tasarısı hakkında, milletvekilleri görüşlerini dile getirdi.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından Bülent Arınç, milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı.

Vefat eden RTÜK üyesi Mehmet Dadak'a Allah'tan rahmet dileyen Arınç, yerine seçilen Korkmaz Alemdar'ı da telefonla arayarak, başarılar dilediğini belirtti.

Arınç, ailenin, çocukların yetişmesinin kendileri için önemli olduğunu, şiddeti, pornografiyi, kötü örnekleri reddettiklerini ifade etti.

Türkçe'yi korumanın, herkesin görevi olduğu dile getiren Arınç, "Dünyanın en zengin dillerinden birisini kadük hale getirmek doğru değil. Türkçe yayın yapılırken bile, imlasına, gramerine, kurallarına uygun konuşmak gerekir. Bazı dizilerde olduğu gibi, yüzyıllardır konuştuğumuz cümleleri, kelimeleri, gülünecek hale getirerek konuşmanın da bir maddeyle önlenebileceğini düşündük. Aslında, malumu ilan ediyoruz, böyle olmaması lazım" diye konuştu.

Mustafa Özbek'in Ergenekon davasında tahliye edilmesinin ardından "1,5 saat içerisinde geri dönebilirsiniz" dediğine yönelik eleştiriler üzerine Arınç, böyle bir şey söylemediğini kaydetti.

Arınç, yabancı sermaye payının yüzde 50 olmasını, "doğru, haklı, makul ve yerinde bulduklarını" dile getirdi.

İnternet medyasıyla ilgili düzenlemeye ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Arınç, internetin, bugün yazılı basından çok daha fazla okunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Orada da binlerce gazeteci var, reklam alıyorlar. Onların da sarı basın kartı, resmi ilan, 'bizi de artık gazeteci olarak' nitelendirin yönünde talepleri oldu. Doğrudan RTÜK ile ilgili değil ama Basın Kanunu'na ek bazı maddelerle bu sınırsız ve sorumsuz alanı da düzenlememiz lazım. Özellikle taraflarla görüştük, bir metin hazırlanmak üzeredir. Eminim, internet medyasıyla ilgili bir hukuki düzenlemeyi de sizlerin önüne getirebileceğiz" diye konuştu.