Bdp'li Milletvekilinden, 'Eylemsizlik Süreci Bitiyor' Uyarısı

BDP Bitlis milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, önümüzdeki aydan itibaren PKK'nın eylemsizlik kararı süresinin sona ereceğine dikkat çekerek, "Eğer tekrar adım atılmayıp eylemsizlik kararı sona ererse, önümüzdeki aydan itibaren bugüne kadar yaşadıklarımızın çok çok üzerinde bir şiddet, bir çatışma ve ölümler göreceğiz" dedi

BDP Bitlis milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, önümüzdeki aydan itibaren PKK'nın eylemsizlik kararı süresinin sona ereceğine dikkat çekerek, "Eğer tekrar adım atılmayıp eylemsizlik kararı sona ererse, önümüzdeki aydan itibaren bugüne kadar yaşadıklarımızın çok çok üzerinde bir şiddet, bir çatışma ve ölümler göreceğiz" dedi.
Karabaş, partisinin Yalova il teşkilatı tarafından düzenlenen, "Demokrasi ve Çözüm Şöleni" adlı programa katıldı. Gülhan Düğün Salonu'nda düzenlenen programda, Rojda da bir konser verdi.
Konser öncesi bir konuşma yapan Bitlis milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, önemli bir süreçten geçildiğini ifade ederek, "Kısa bir süre sonra PKK'nın eylemsizlik süreci doluyor. Kürt halkının ve Türkiye'nin en yakıcı sorunu budur. Tabii ki Türkiye'nin çok önemli, ciddi sıkıntıları var. Eğer tekrar adım atılmayıp eylemsizlik kararı sona ererse, önümüzdeki aydan itibaren bugüne kadar yaşadıklarımızın çok çok üzerinde bir şiddet, bir çatışma ve ölümler göreceğiz. Bunun için herkesin bir an önce devlete,
hükümete adım attırmak için çaba içinde olması gerekiyor. Biz, dün olduğu gibi bugün de hem parlamentoda hem sivil aydınlarla, sendikalarla, tüm kesimlerle, tekrar eylemsizlik kararının sonlanmaması ve bu konuda adım atılması için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.