Amasya'da Jeotermal Enerji Konulu Konferans

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, jeotermal enerjinin çevreci bir ısıtma metodu olduğunu belirtti.

Amasya'da Jeotermal Enerji Konulu Konferans
Birliğin Amasya'da düzenlediği 3 günlük çalışmaları çerçevesinde Amasya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Jeotermal Merkezi Isıtmalar" konulu konferansın açılışında konuşan Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Amacımız üye belediyelerin jeotermal kaynaklarını en doğru şekilde kullanmak, yönlendirebilmek, bu çalışmalarda onlara rehber olabilmek ve yapılan uygulamalarda tecrübe paylaşımı sağlayabilmektir" dedi.
Jeotermal enerjide kesinlikle fosil yakıtlarda olduğu gibi doğaya bir gaz salınımı olmadığının altını çizen Bahçeci, "Jeotermal enerji bulunmaz bir nimet. Çünkü tamamen kendi özkaynağımız. Ayrıca son derece çevreci bir ısıtma metodu. Herşeyi kendimiz belirliyoruz. Fiyatınıda, kullanım şartlarını da belirlediğimiz bir kaynak. Biz, Kırşehir'de bin 800 konutu bu yöntemle ısıtıyoruz" diye konuştu.
Bahçeci, Amasya'da gerçekleştirdikleri birlik meclisi toplantısında almış oldukları karar gereği, birliğe üye belediyelerin, il genel meclisi ile özel idaresi personellerine jeotermal enerjinin işletimi konusunda bilgilendirme çalışması yapacaklarını söyledi.
Amasya Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmaları da yerinde inceleyen Yaşar Bahçeci, kaldırım çalışmalarında doğal ve yerli taş kullanan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i tebrik etti.
Konferansta söz alan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise Amasya'da Terziköy, Gözlek ve Hamamözü'nde termal kaplıcaların bulunduğunu ve bu şifalı kaplıcaların ilgi gördüğünü kaydetti.
Konferansa Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ile birlik üyesi belediye başkanları da katılırken, Türkiye Jeotermal Derneği Başkanı Orhan Mertoğlu ise jeotermal merkezi ısıtmaların teknolojisi, uygulamaları ve ekonomik değerlendirmesi konularında katılımcılara bilgiler verdi.