Polis, operasyonda ele geçirilen 35 bin liralık saatin sahibini arıyor

Sakarya polisi, İstanbul, Muğla, Mersin ve Sakarya ve Adana'da hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 35 bin liralık saatin s

Sakarya polisi, İstanbul, Muğla, Mersin ve Sakarya ve Adana'da hırsızlık çetesine yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 35 bin liralık saatin sahibini arıyor. İsviçre'deki fabrikadan saatin Malezya'da satıldığını belirleyen polis, bu ülkedeki distribütör aracılığıyla saatin sahibini bulmaya çalışıyor.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Sapanca ilçesindeki çeşitli evlerden gerçekleştirilen hırsızlık olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada, İstanbul, İzmir, Yalova ve Sakarya'da hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 15 kişiyi Sakarya, İstanbul, Muğla, Mersin ve Adana'da düzenlediği operasyonda gözaltına aldı. Zanlılardan 5'i çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, hırsızlık çetesinin ev ile iş yerlerinde ele geçirilen elektronik ve ziynet eşyalarının arasında bulunan 35 bin lira değerindeki Zenit marka saatin sahibini bulamadı.

Polis, içi altın kaplama olan saati, sahibini bulmak için üretici firmanın Konya'da bulunan Türkiye Distribütörü'ne yolladı. Seri numarasından yapılan kontrolde saatin Türkiye'de satılmadığı belirlendi. Bunun üzerine distribütör, saatin üretildiği firmaya başvurdu. Fabrika, Türkiye Distribütörü'ne saatin Malezya'da satıldığını bildirdi.

Değerli saatin sahibine ulaşmaya çalışan polis, şimdi Malezya'daki distribütöre yazı yazarak saatin kime satıldığını belirlemeye çalışıyor.

Hırsızlık operasyonunda zanlılardan 1 tabanca, 57 cep telefonu, 3 kamera, 4 dizüstü bilgisayar, 2 müzik çalar, 1 LCD televizyon, 3 fotoğraf makinesi, 1 modem, 2 flaş bellek, 1 dürbün, 23 kolye, 1 pırlanta ölçüm cihazı, 4 bileklik, 18 yüzük, 13 küpe, 5 broş, 36 kol saati, 6 bayan çantası ve 23 güneş gözlüğü ele geçirilmişti.