Kağızman'da Köylünün Mektuplu Şikayeti

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Çeperli Köyü'nde yaşayan yeşil kart sahibi Turgut Ulusoy, muhtara oy verdiği gerekçesiyle kömür yardımından faydalanamadığını iddia etti.

Kağızman'da Köylünün Mektuplu Şikayeti
Kendine kömür verilmediğinden yakınan yeşil kartlı Turgut Ulusoy isimli vatandaş ilçe kaymakamı ile bir türlü görüşemediğini dile getirdi. Ulusoy'un kaymakama ulaşabilmek için mektup gönderdiği de dile getirdi.
Çeperli Köyü'nde ikamet eden Turgut Ulusoy, kaymakamlığa gittiğini sorunlarını anlatmak istediğini ancak görevlilerinin kendisi kaymakamla görüştürtmediklerini belirterek gerekirse konuyu Kars Valisi Ahmet Kara'ya götüreceğini söyledi.
Maddi durumu iyi olmayan Turgut Ulusoy; "Kağızman kaymakamını çok iyi bir insan olarak söylediler. Ben Kaymakama gittim. Hakkımı aramak istediğimi söyledim. Kaymakamın kapısındaki memur imkan yok, kömür hakkında kaymakamla görüşemezsin diyerek beni kaymakamla görüştürmedi. Bende çareyi kaymakama mektup yazmakta buldum. Ama mektubumda kaymakama verilmeyecek çok iyi biliyorum" diye dert yandı.
KAYMAKAM'A MEKTUP
Kağızman Çeperli Köyü halkından Turgut Ulusoy'dan Kaymakam Şuayib Gürsoy'a mektup yazarak sıkıntı ve sorunlarını şu şekilde dile getirdi:
"Sayın Kaymakam Bey, Ben Çeperli Köyü'nden Turgut Ulusoy! Muhtarla hasımız. Dedemle dedesi hasım olup, bu muhtara kadar intikal etti. Kömürümü her yıl alıyordum. Devlet bana her yardımı yapıyordu. Bu adam nasıl ki muhtar oldu bütün haklarımı engelledi. Kendi adamlarına yardımcı oldu. Bir evden iki kişi kömür aldı. İsmet Atilla, Kars'ta dairesi var. Kaymakam Bey, kardeşim Murat ile aynı traktöre ortağız. O kömür aldı! Ben neden almadım. Nesim Yıldız, oğlu Soner Yıldız birlikte oturuyor.150 adet kovanı var. Eskişehir'de daireleri var. Köyde arabası var. Babası ile birlik. O'da kömürünü aldı ben yine alamadım. Cesim Yıldız, traktörü var, Kağızman Pazar yerinde işyeri var. Onun oğlu yeşil kartlı kömür aldı ben alamadım. Mustafa Çolak, oğlu Hüseyin Çolak, Kayseri'de daireleri var traktörü ve taksisi var. Sarı ala 10 tane ineği var. Oğlu ile birlik. Bunlar aldı ben alamadım. Muzaffer Çolak, oğlu Osman Çolak traktörü var babası emekli birlikte oturuyorlar o aldı ben niye alamadım. Kemal Çelik Ankara'da arsası var. Köyde dairesi var. O aldı ben alamadım. Yılmaz Çolak, traktörü var emekli. Oğlu ile birlik o aldı ben alamadım. Eşref Çelik oğlu ile birlik kendi emekli oğlu aldı ben alamadım. Mehmet Çelik traktörü var onun oğlu aldı ben alamadım. Nihat Atilla 10 tane tosunu var. Oğlu kendisiyle birlik. Kendi muhtar. O aldı ben alamadım. Mevlüt Çelik traktörü var o aldı ben alamadım. Bunlar örnek. Bunlar hakkında şikayetçi değilim. Ancak nasıl ki bunların hakkıysa benim de hakkım. Ben neden alamıyorum. İkincisi adam emekli, adamın taksisi var, arazisi var, traktörü var bu adam kömür alıyor ben neden alamıyorum. Ben de Haydi Kızlar Okula adlı kampanyayla üç çocuğumu okula gönderdim. Devlet okutuyor. Devlet okutmasa benim okutma gücüm yok. Bir ineğim var. Babamdan ayrılmışım. Devlet bana destek kredisi verdi. Muhtar bana zenginsin diyor. Sen hak sahibi değilsin diyor. 6 çocuğum var. Tezeği, ağacı yakacak olarak komşulardan alıyorum. Kömürüm olsa çoluk çocuğum ısınır. Devlet herkese hak tanımış benim hakkım değil mi?" görüşlerine mektubunda yer verdi.
Çeperlili Turgut Ulusoy, Muhtara oy verenlerin hepsinin yardımlardan nasibini aldığını ve kendisiyle beraber yaklaşık 20 kişinin mevcut muhtara oy vermediği gerekçesiyle devletin yardımlarından faydalanamadığı da ileri sürdü.