İstanbul bir dünya şampiyonasına daha ev sahipliği yapıyor

Deniz küreği Dünya Şampiyonası Caddebostan'da başlıyor. İstanbul Büyük şehir Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Spor A.Ş'nin i

Deniz küreği Dünya Şampiyonası Caddebostan'da başlıyor. İstanbul Büyük şehir Belediyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Spor A.Ş'nin işbirliği ije gerçekleştirilen Deniz Küreği Dünya Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleşti.

Basın toplantısına, organizasyon komitesi başkanı Ahmet Şenkal, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı ilhamı İşseven, Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Ertekin, İstanbul İl Kürek Temsilcisi Derya Doğasan katıldı.

Alpaslan Ertekin konuşmasında, "2005 yılında Şampiyonlar Ligi finali, 2009 yılında UEFA Finali, 2010 yılı Dünya Basketbol Şampiyonası düzenledik. Bugüne kadar olan organizasyonlardan yüzümüzün akıyla çıktık. 2020 yılında Türkiye olimpiyatlara ev sahibi olamak için aday olacak ve alacağına inanıyorum, dolayısıyla bu şampiyona çok önemli." dedi.

18 ülkeden 424 sporcunun katılacağı yarışma 22-23 Ekim tarihlerinde Caddebostan ve Suadiye arasında oluşturulan 8 km'lik parkurda yapılacak. Tek çifte, iki çifte ve dört çifte dümencili kategorilerinde elemeler ve finaller olarak 26 yarışın düzenleneceği şampiyonada Türkiye'yi Fenerbahçe SK, Şişecam Çayırova SK, Tuzla Deniz Yıldızı SK, Yıldız Kürek SK, ve Deniz Kuvvetleri Gücü takımları temsil edecek.