Alternatif turizm etkinlikleri Fethiye'de masaya yatırılıyor

Muğlalı turizmciler, alternatif turizm etkinliklerini masaya yatırmak ve bölgedeki turizm hareketliliğinin 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla Fethiy

Muğlalı turizmciler, alternatif turizm etkinliklerini masaya yatırmak ve bölgedeki turizm hareketliliğinin 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla Fethiye ilçesinde buluşuyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Valiliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Prodüktivite Merkezi işbirliği ile panel düzenleniyor. Fethiye Şehit Fethibey İlköğretim Okulu'nda yarın 15.00-18.00 arasında gerçekleştirilecek panelin konusu 'Alternatif Turizm Etkinliklerinin Koordinasyon ve Entegrasyonu' olacak. Oturum başkanlığını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa'nın yapacağı panelde Fethiye'nin sahip olduğu alternatif turizm etkinlikleri üzerinde fikir alışverişi yapılacak.

Panele konuşmacı olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Türkiye turizm stratejisi ve alternatif turizm hakkında görüşlerini açıklayacak. Diğer konuşmacılar ise şu şekilde sıralanıyor: Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, Muğla Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Metin Kozak, Turizm Uzmanı Zafer Cengiz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Gülçin Güner ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden Hikmet Selçuk.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yapılacak panelin Fethiye'deki turizmin şekillenmesi açısından faydalı olacağını söyledi. Arıcan, alternatif turizm etkinlikleri bakımından zengin bir bölge olan Fethiye'nin turizm geleceğinin bu toplantıyla şekilleneceğini kaydetti.