Tekirdağ'a İstanbul'un da yükünü hafifletecek huzurevi yapılacak

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Semra Aliye Kavaf, metropollerde huzurevi yapmanın zor olduğunu belirterek, 2012 yılında Tekirdağ'a İstanbul'u

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Semra Aliye Kavaf, metropollerde huzurevi yapmanın zor olduğunu belirterek, 2012 yılında Tekirdağ'a İstanbul'u da rahatlatacak bir huzurevinin yapılacağını müjdeledi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesinde inşa edilen 'Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evi' Bakan Aliye Kavaf'ın da açıldığı törenle hizmete açıldı.

TOKİ tarafından inşa edilen Sevgi Evleri'nin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yurt çocukları folklor ekibinin gösterisinin ardından minikler Koyunları gösterilerini sundu. Çocukların gösterilerini dikkatle izleyen Devlet Bakanı Semra Aliye Kavaf, miniklerin Karadeniz oyunlarını çok beğendiğini belirtti.

Törende yurt öğrencilerinin gitar eşliğinde kendi bestelerini seslendirmelerinin ardından, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Devlet Bakanı Aliye Kavaf, İstanbul gibi büyük metropollerde huzur evi yapmanın zorluklarından bahsetti. Bakan Kavaf, İstanbul'u da rahatlatacak bir huzur evinin, 2012 yılında Tekirdağ'a yapılacağı müjdesini verdi.

Sevgi evleri hakkında bilgi veren Kavaf, Türkiye genelinde 30 sitede 235 villa tipi evde toplam bin 927 çocuğun yaşadığını belirtti.

TEKİRDAĞ SEVGİ EVİ

'Tekirdağ Sevgi Evi' olarak adlandırılan çevre yolu üzerindeki site, 5 villa ve ortak kullanım olmak üzere altı binadan oluşmakta. 54 çocuğun yaşadığı sitede basketbol sahası, kapalı spor salonu, müzik odası, bilgisayar odası ve dinlenme alanları da yer alıyor.