Manchester United: 1 - Bursaspor: 0 (İlk yarı)

Stat: Old Trafford

Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Luca Maggiani (İtalya)

Manchester United: Kuszczak, Rafael, Smalling, Vidic,

Stat: Old Trafford

Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Luca Maggiani (İtalya)

Manchester United: Kuszczak, Rafael, Smalling, Vidic, Evra, Carrick, Fletcher, Anderson, Park, Macheda, Nani

Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, Stepanov, Vederson, Volkan, Svensson, Insua, Ozan, Ergic, Sercan

Gol: Dk. 7 Nani

Sarı kartlar: Dk. 40 Nani (Manchester United), Dk. 40 Ozan İpek (Bursaspor)

Şampiyonlar Ligi C grubu maçında Bursaspor İngiltere temsilcisi Manchester United ile Old Trafford Stadı'nda karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Bursaspor, gruptaki 3. maçında konuk olduğu Manchester United karşısında ilkyarıyı 1 - 0 yenik kapattı.

Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında sahasında Valencia'dan fark yiyen (4-0), 2. maçında ise Glasgow Rangers deplasmanında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen tek golle (1-0) sahadan puansız ayrılan Bursaspor, bir ilki başarmak için çıktığı Manchester United karşısında ilk yarıda etkili olamadı.

İlk maçında evinde Rangers'a puan kaptıran, ardından Valencia'yı deplasmanda yenen Manchester United ise mutlak galibiyet için çıktığı karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir oyun sergiledi. Daha karşılaşmanın 7. dakikasında öne geçen İngiliz devinde eksikler Sir Alex Ferguson'u düşündürse de ilk yarıda eksikliklerini hissetmedi. Ryan Giggs, Owen Hargreaves ve Antonio Valencia gibi oyuncuların yaşadığı sakatlık problemleri deneyimli teknik adamı özellikle orta sahada kadro oluştururken zorladı. Takımdan ayrılmak isteyen ve Ferguson ile büyük gerilim yaşayan Rooney de karşılaşmada forma giymedi.

4. dakikada Anderson'un pasında Macheda hafif sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluştu, yerden sert şutunu kaleci Ivankov çeldi, seken topu defans uzaklaştırarak tehlikenin büyümesini önledi.

7. dakikada Manchester United öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Nani, kaleyi tam cepheden gören açıdan sert ve düzgün vurdu, Stepanov'un da görüşünü kapattığı Ivankov topa uzandı ancak meşin yuvarlak ağlara gitti: 1 - 0.

29. dakikada Manchester United'da Nani sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Vidic yükseldi kafayı vurdu ama top yandan az farkla auta çıktı.

31. dakikada Bursaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Bursaspor'da Ozan İpek orta alandan aldığı topla hızla ilerledi, iki defans oyuncundan kurtulup ceza sahası içine girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda şut vurmak istedi ama savunmada Rafael son anda kayarak müdahele etti ve topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımın da çabası başka gol getirmedi ve ilk yarıyı Manchester United 1 - 0 önde tamamladı.