Konya'da En İyi Kuru Fasulye Yarışması

Konya Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Tarım ve Hayvancılık Festivali'nde kadınlar en iyi kuru fasulyeyi yapmak için ter döktü.

Merkez Selçuklu ilçesi Başarakavak beldesinde düzenlenen festivale Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik kapsamında ilk olarak En İyi Patates Yetiştiriciliği Yarışması yapıldı. 5 patates üreticisinin katıldığı yarışmada jüri üyeleri yetiştirilen patatesleri renk, büyüklük, şekil ve üreticinin kullandığı destek ürünlerine göre değerlendirerek puan verdi. Yarışma sonunda Mustafa Evren, en iyi patatesi yetiştiren üretici seçilerek çeyrek
altınla ödüllendirildi.
Şenliğin sonunda ise en iyi kuru fasulye yemeği yarışması düzenlendi. Başarakavaklı 10 kadın, evlerinde yaptıkları kuru fasulyeleri jüri önüne getirerek beğenilerine sundu. 5 kişilik jüri, sunum, renk ve tadına göre kuru fasulyeleri tek tek deneyerek puan verdi. Yarışma sonunda en yüksek puanı alan Emine Dağdaş, yarışmanın birincisi seçilerek çeyrek altınla ödüllendirildi. Şenlik sonunda davetlilere kuru fasulye ve pilav dağıtıldı.