Beşiktaş bu yıl Avrupa'da yenilmiyor

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın Portekiz'in Porto takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş futbol takımı bu sezon Avrupa'da bileği bükülmüyor.

Siyah

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın Portekiz'in Porto takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş futbol takımı bu sezon Avrupa'da bileği bükülmüyor.

Siyah - beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ön eleme ve grup maçlarında yenilgi yüzü görmedi. 6'sı ön eleme, 2'si de grup maçı olmak üzere toplam 8 karşılaşmaya çıkan ''Kara Kartallar'', sahadan 7 kez galip ayrılırken, sadece 1 kez berabere kaldı.

Faroe Adaları'ndan Vikingur, Finlandiya'dan HJK Helsinki takımlarını hem İstanbul'da hem de deplasmanda yenmeyi başaran Beşiktaş, Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plezen ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp evinde 3-0 galip geldi. Siyah-beyazlılar, grup maçlarında da Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 1-0, Avusturya'nın Rapid Wien ekibini ise 2-1 yenmeyi başardı.

20 GOL ATIP, 2 GOL YEDİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında oynadığı 8 maçta toplam 20 gol atarken kalesinde sadece 2 gol gördü.

Viktoria Plezen ve Rapid Wien maçlarında birer gol yiyen temsilcimiz, diğer 6 karşılaşmada ise rakip forvetlere geçit vermedi. Bu sezon Vikingur ve HJK Helsinki'yi 4-0'lık skorlarla geçen Beşiktaş, farklı galibiyetlere de imza attı.

AVRUPA'DAKİ GOLCÜLER VE BU SEZONKİ MAÇLAR

Siyah - beyazlılar bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü isimleri yeni transferler Ricardo Quaresma, Bobo, Holosko ile Nihat Kahveci oldu.

Dört futbolcu da UEFA Avrupa Ligi'nde rakip fileleri 3'er kez havalandırırken, takımdan ayrılan Matias Delgado 2, Mert Nobre, Ekrem, Hilbert, Guti, Necip ve Ernst ise 1'er gol attı.

Beşiktaş'ın, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri ve grupta oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Beşiktaş - Vikingur: 3-0

Vikingur - Beşiktaş: 0-4

Viktoria Plezen - Beşiktaş: 1-1

Beşiktaş - Viktoria Plezen: 3-0

Beşiktaş - HJK Helsinki: 2-0

HJK Helsinki - Beşiktaş: 0-4

Beşiktaş - CSKA Sofya: 1-0

Rapid Wien - Beşiktaş: 1-2