TDK Türkolog Prof.Dr. Korkmaz'a 'Onur Ödülü' verdi

Türk Dil Kurumu (TDK) Türkolog Prof. Dr. Zeynep Korkmaz'a, Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları sebebiyle 'Onur Ödülü' verdi.

Korkmaz'a ödülünü Sakar

Türk Dil Kurumu (TDK) Türkolog Prof. Dr. Zeynep Korkmaz'a, Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları sebebiyle 'Onur Ödülü' verdi.

Korkmaz'a ödülünü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası Türkiye Türkçesi Ağız Araştırmaları Çalıştayı'nın kapanış programında TDK Başkanı Prof.Dr. Şükrü Haluk Akalın verdi. Akalın, Korkmaz'ın ağız araştırmaları konusunda çok önemli eserleri olduğunu ve birçok öğrenci yetiştirdiğini kaydetti.

Korkmaz ise TDK'nın büyük bir nezaket ve incelik göstererek kendisine verdiği plaketi teşekkürle aldığını belirterek, "Yaşım 80'i açtı. Bu güne kadar bir şeyler yapmaya çalıştım. Bazı yarım kalmış çalışmalarım var. Sağlığım elverdiği sürece bu çalışmalarımı da tamamlamak istiyorum." dedi.

Programda Korkmaz'ın yetiştirdiği öğrencilerde hocalarıyla ilgili anı ve duygularını anlattı. Hocalarının çalışma azminden övgüyle söz eden eski öğrencilerden Prof. Dr.Ahmet Bican Ercilasun, onun hoşgörü, nezaketi ve şefkatinin öğrencileri tarafından asla unutulmadığını ve örnek alındığını söyledi.