Satışlar yüzünü güldürdü Rahmi Bey 'evlatlarını' ziyaret için Paris'e geldi

Pazar günü şoför izinli aracını kendi kullanıyor



Cirosunun 12 milyar dolarını elde ettiği otomotiv sektörünün en önemli yatırımcılarından Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da Paris'e geldi
TÜRKİYE otomotiv sanayinin en güçlü ortaklıklarının sahibi Rahmi Koç da, Paris Otomobil Fuarı için özel olarak Fransa'ya geldi. Yolculuğu boyunca fuarla ilgili en ince ayrıntıları bile Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen'den alan Koç, fuarı karış karış gezdi, araçları yakından inceledi. Ancak Rahmi Koç'un gözdeleri Ford ve Fiat standları oldu.



Pazar günü şoför izinli aracını kendi kullanıyor
FUAR alanında sorularımızı yanıtlayan Koç, otomobil sevdalısı olduğunu, halen pazar günleri şoförü izinliyken İstanbul'da trafiğe çıkıp gezdiğini söyledi. Koç, 'Pazar günleri direksiyona ben geçerim' diye konuştu. Sektördeki yenilikleri takip etmekten zevk duyduğunu kaydeden Rahmi Koç, otomobil fuarlarını kaçırmamaya gayret ettiğini dile getirdi. Rahmi Koç, ideal otomobili ise şöyle tanımladı: 'Fiyatı ucuz, kendisi rahat. 'Türk otomotiv sektörünün bu yıl yüzde 50'nin üzerinde büyüdüğünü, bunun kendisini çok sevindirdiğini belirten Koç, 'Otomotiv bizim grubun yüzünü eskiden beri güldürüyor. 1928'den bu yana otomotivin içindeyiz. Bu işin dışında kalmamız düşünülemez' dedi.

Geçen 100 euro bulmuştum, bu kez birşey çıkmadı
4 YIL önce de Nazenin teknesiyle çıktığı dünya turuna Nice'te mola vererek Paris Otomobil Fuarı'nı ziyaret eden Rahmi Koç, o dönem yeni çıkan Focus CC'yi incelerken, aracın içinde 100 euro bulmuştu. Rahmi Koç'a bu hikayeyi hatırlatıp, 'Yine şanslı mıydınız? Sorusunu yönelttik. Soruyu gülerek ve elini cebine atarak yanıtlayan Koç, 'Yok bu kez bulamadım. Geçen sefer 100 euro çıkmıştı aracın içinde. Çekindim, parayı başkasına verdiydim' dedi.

Elektriklilerin pilleri henüz çok ağır
RAHMİ Koç, elektrikli araçlar için henüz yeterli ilerleme sağlanmadığını belirterek, 'Henüz pilleri çok ağır o yüzden bu alanda alınacak çok yol var' dedi. Türkiye'nin elektrikli araçlar için çalışması gerektiğini söyleyen Koç, önümüzdeki yıllarda bu konunun daha fazla önem kazanacağını belirtti

Elektrikli araçlarda markalar fişi takıyor
OTOMOTİVDE rekabet elektrikli araçlarda sahaya indi. 2050 yılına kadar dünyadaki otomobil sayısının 600 milyon adetten, 2.5 milyar adede çıkacağı yönündeki projeksiyonlar dev otomotiv şirketlerinin iştahını açmaya devam ederken, elektrikli araç savaşlarında Avrupa cephesinde iki şirket var: Renault ve Volkswagen. Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn, 2018'de otomotivde lider olmayı hedeflediklerini açıkladı. Şirket, ilk elektrikli aracını 2013'te pazara sunacak. İlk model de Golf olacak. Elektrikli otomobillere 4 milyar euro yatırım yapacak olan Renault-Nissan ittifakı ise Paris'te Bursalı Renault Fluence Z.E. Kangoo Z.E., Twizy Z.E. ve Nissan Leaf ile şov yaptı. Renault-Nissan CEO'su Carlos Ghosn da 2020'de elektrikli araç sayısının 6 milyona ulaşacağını öngörürken hedeflerini 500 bin 'elektrikli araç satmak' olarak açıkladı.

Hangi model ne zaman geliyor?
Marka     Tarih
Citroen C-Zero 2010
Peugeot  iOn 2010
Think City 2010
Opel Ampera 2011
Chevrolet Volt 2011
Transit Connect 2011
Mitsubishi I-MiEV 2011
Nissan Leaf 2011
Renault Fluence Z.E. 2011
Renault Kangoo Z.E. 2011
Renault  Twizy 2011
Audi R8 e-tron 2012
Ford Focus 2012
Renault Zoe 2012
Smart ForTwo 2012
BMW Megacity Vehicle 2013
VW Golf blue e-motion 2013
VW E-Up 2013
VW E-Jetta 2013

Benim için hepsi eşit ama şu sıralar Fiat atağa kalktı
Rahmi Koç, Fiat ve Ford standlarını incelerken, 'Son dönemde Tofaş daha fazla ön plana çkıyor. Yeni gözdeniz Tofaş mı oldu?' sorusuyla karşılaştı. Koç'un yanıtı da 'Onların hepsi benim evladım, hepsi eşittir. O gözle hiç bakmadım. Ancak Fiat atağa daha sonra katıldı' oldu.

Halil OKŞİT