'Bal' Filminin Küçük Oyuncusu Ödülünü Aldı

Adana Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde "en iyi film" seçilen "Bal" filminin "jüri özel ödülü"ne layık görülen küçük oyuncusu Bora Altaş, ödülünü aldı.

Babası Raşit, annesi Ümmü ve kardeşi Gökdeniz'le birlikte Adana'ya gelen 9 yaşındaki oyuncu Bora Altaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı makamında ziyaret etti. Koza Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Özer ile Genel Müdür Ozan Aksu'nun da bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Vekili Aldırmaz, başarısından dolayı küçük Bora'yı ve ailesini kutladı.

ALTIN KOZA ÖDÜL TÖRENİNE KATILAMAMIŞTI
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde geçen yıl çekilen ve yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı 'Bal' filmi, 60. Berlin Film Festivali'nde aldığı 'Altın Ayı' ödülünün ardından 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde de "en iyi film" ödülünü kazanmıştı. Filmin küçük oyuncusu Bora Altaş da büyük jüri tarafından "jüri özel ödülü"ne layık görülmüştü.
Festivalin Ödül Töreni'ne katılamadığı için ödülünü alamayan ve ailesiyle birlikte Adana'ya gelen Bora Altaş, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Küçük oyuncuya Altın Koza heykelciği, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından verildi.

1 YILLIK EĞİTİM GİDERİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN
Ayrıca büyük jürinin önerisiyle Bora'ya 5 bin lira para ödülünün yanı sıra Başkan Vekili Aldırmaz tarafından çeşitli hediyeler ile 1 yıllık eğitim giderinin karşılanması için 5 bin lira daha verildi. Aldırmaz, Bora'ya sinema macerasının ve aldığı ödüllerin okulunu etkilememesi gerektiğini ifade ederek, "Küçük yaşta büyük başarı elde ettin. Ancak bu başarı senin eğitimini aksatmamalı. Derslerine daha çok çalışıp daha güzel başarılara imza atmalısın" dedi.

"UÇAKTA KİMSE BENİ TANIMADI"
Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından Altın Koza ödülü ve çeşitli hediyeleri verilen Bora Altaş, ödüllü oyuncu olmasına rağmen tanınmamaktan yakındı. Küçük Bora'nın, "Hem Almanya'da hem de Adana'da ödül kazandım ama gelirken uçakta beni kimse tanımadı" diyerek sitemli konuşması gülüşmelere neden oldu. Ümmü-Raşit Altaş çifti, gösterilen yakın ilgiden dolayı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile diğer yetkililere teşekkür etti.