Osman Hamdi Bey'in Eserleri Aydın'da Görücüye Çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Osman Hamdi Bey'in eserlerini Türkiye'ye taşıdı.

Osman Hamdi Bey'in Eserleri Aydın'da Görücüye Çıktı
2010 yılı sanat alanında hem UNESCO hem de Türkiye için ayrı bir önem taşırken; UNESCO 35. Genel Konferansında 2010 yılı anma ve kutlamalar listesine "Osman Hamdi Bey'in 100. Ölüm Yıldönümü" kaydettiğinden beri Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde yoğun çalışmalar yapılmıştı. Türkiye'nin 7 bölgesinde açılan "Osman Hamdi Bey Reprodüksiyon Sergileri" nden biri Aydın Kültür Merkezi'nde, gösterime sunuldu. Serginin açılışına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, POMEM Müdürü Cahit Demir, İl Müftüsü Hıdır Bayrak,POMEM öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışını Vali Coş ile İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka yaptı.
Açılışta, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Osman Hamdi Bey ve eserleri ile ilgili bilgiler verirken; "1842 yılında İstanbul'da doğan Osman Hamdi Bey; Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi'nin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin kurucusu; arkeolog ve ressamdır. Aydın'daki sergide 23 adet eseri sergilenmektedir. Aydın ile birlikte Türkiye'nin 7 bölgesinde Osman Hamdi Bey'in eserleri sergileniyor. Sergi 18-22 Ekim tarihleri arasında açık kalacak" dedi.
Açılışın ardından Vali Coş ile beraberindekiler sergiyi gezerken, Vali Coş, Osman Hamdi Bey'in eserleri hakkında İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka'dan bilgi aldı.