İran'ın Türkiye'den Doğalgazı Kesmesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'ın teknik nedenlerden dolayı doğalgazı kesmesiyle ilgili olarak, "Bilgimiz dahilinde bir kesinti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'ın teknik nedenlerden dolayı doğalgazı kesmesiyle ilgili olarak, "Bilgimiz dahilinde bir kesinti. Yaklaşık 12 gün civarında bir kesinti olacak. İran'dan almadığımız gazı Rusyadan takviye edeceğiz" dedi.
Bakan Yıldız, Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (ICHET) ve Oto Doğal Gaz İstasyonları Derneği ODİDER tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen H2 Eko Karavan Projesi Tanıtım Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Yıldız, İran'ın doğalgazı kesmesinin doğalgazda bir sıkıntı oluşturup oluşturmayacağının sorulması üzerine, "Doğalgazın İran tarafından bakım onarım amaçlı kesilmiş olması bizi etkilemeyeceğini söyleyebilirim. Planlanmış bir konu, bilgimiz dahilinde
bir konu. Yaklaşık 12 gün civarında bu kesim olacak. Bu sırada hem sınırda hem de İran tarafında ki boru hatları ile alakalı bakımları yapacaklar" dedi.
Türkiye'nin 5 ayrı ülkeden 5 ayrı güzergahtan gaz alışına devam ettiğini belirten Bakan Yıldız, "Rusya Federasyonu ile görüşmelerimizde gaz miktarını artırabileceklerini söylediler. İran'dan almadığımız gazı Rusya'dan takviye edeceğiz. Azerbaycan, Nijerya, Cezayir ve İran'dan gaz girişlerimiz var. Şu anda gazla alakalı bir sıkıntı yok. Program dışı bir çıkış yok. Rahatız sıkıntı yok" diye konuştu.