Belediye Başkanı Ünver, Boksörlerden Avrupa Ve Dünya Şampiyonlukları İstedi

Nevşehirli boksörleri makamında kabul eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, başarı çıtalarını her geçen gün yükselten boksörlerden artık Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları beklediğini söyledi

Nevşehirli boksörleri makamında kabul eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, başarı çıtalarını her geçen gün yükselten boksörlerden artık Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları beklediğini söyledi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar başkanlığındaki 6 başarılı boksörü makamında kabul etti.
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ziyarette yaptığı konuşmada, sporun her alanında Nevşehir'de ciddi bir gelişmenin gözlendiğini belirterek,bunun sürekli olması için çalışma yaptıklarını söyledi.Boks sporunda 12 sıklette yarışmalar yapıldığını dikkat çeken Çintımar, bunun 8 inde Nevşehir'li boksörlerin ,Nevşehir tarihinde ilk kez çeyrek final müsabakasına çıkacak konuma geldiklerini hale geldiklerini,bunun da mutluluk verici bir başarı olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Hasan Ünver'de Nevşehir'de amatör sporun gelişmesi için Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi.Özellikle boks sporunda son yıllarda önemli başarılara imza atıldığını kaydeden Ünver,sporculardan artık Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları beklediklerini söyledi.
Ünver, sporculardan bu başarı için inanmalarının en temel şart olduğunu dile getirerek "Bugün hangi spor branşına bakarsanız bakın dünya şampiyonluğunu elde eden sporcu, sizler gibi yiyip içiyor, antrenman yapıyor, ama onun sizden ayrılan tek bir özelliği var; dünya şampiyonu olacağına inanması.Sizlerde buna inandığınız ve bu çerçevede çalışma yaptığınız takdirde içinizden Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonu çıkmaması mümkün değil" dedi.
Ünver, bu yönde başarı getirecek her başarılı sporcunun ismini Nevşehir'de cadde ve sokaklara vereceğini,ayrıca bir nesil boyunca da bu isimlerin hangi gerekçelerle verildiğini de ayrıca yazı ve fotoğrafla süsleyeceklerini söyledi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra 2007 yılından 2010 yılına kadar ülke genelinde düzenlenen çeşitli turnuva ve şampiyonalarda başarı elde eden boksörler Mert Erinmez, Seyit Onan, Yunus Soner, Samet Türk, Uğur Dağarslanı ve Fehmi Menevşe ile Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Boks Antrenörü Mehmet Dalbudak, Nevşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü Boks Antrenörü Nedim Baba'yı altın ödülü takdim ederken, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar'a da spora yaptığı katkılardan dolayı Hitit Anforası sundu.
Bu arada boksörlerde üzerinde Ay yıldızlı bayrağın bulunduğu bir boksör formasını Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e hediye etti.