Balıkesir'de Demiryolundaki Kaza

Balıkesir'de demiryolu çalışanlarını taşıyan aracın rayların kenarına düşen kayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Devlet Demiryolları Balıkesir Gar Müdürlüğü'nde görevli şef, operatör ve bekçiden oluşan 5 kişilik personel, çekici oto ile Dursunbey ilçesine bağlı Mezitler istasyonundan Balıkesir yönüne hareket etti. Saat 15.00 sıralarındaki olayda demiryolunun 225. kilometresinde bulunan Meşeler bölgesindeki tünele yaklaşan demiryolu aracı, rayların kenarına düşmüş kayaya çarptı. Raydan çıkıp tünel girişine çarpan araçta sıkışan Ahmet Keskin (50) isimli personel olay yerinde hayatını kaybetti.
Demiryolu kenarlarındaki taş ve benzeri atıkları temizlemek için yola çıktıkları bildirilen ekipte bulunan aracı kullanan operatör Sedat Çiftdemir ile ekip şefi Muzaffer Işık, bekçi Murat Yağcı (29) ve Halil İrken (40) isimli 4 personel de yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Balıkesir'deki hastanelere kaldırıldı. Kaza sebebiyle İzmir-Balıkesir-Eskişehir-Ankara güzergahı bir süre demiryolu trafiğine kapalı kaldı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı olay yerinde cumhuriyet
savcısının yaptığı incelemenin ardından ölen işçinin cenazesi çıkarılarak otopsi için hastaneye kaldırıldı. Tünel girişi ve rayların temizlenmesinin ardından demiryolu tekrar ulaşıma açıldı.
Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Halil İrken, "Olay yeri 225. kilometre oluyor. Dursunbey Mezitler ile Kepsut Nusrat arasında tünel girişinde oldu. Biz çekici otodaydık. Kenara büyük bir taş parçası düşmüş, ona çarpınca yoldan çıktık. Tam tünelin ağzıydı tünele vurduk. Araçta 5 kişiydik. Ahmet ağabey olay yerinde öldü, otodan çıkaramadık zaten. Mezitler'den Balıkesir yönüne geliyorduk" dedi.
Balıkesir Devlet Hastanesi ve Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 4 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kazayla alakalı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.