Menemen'de Kentsel Dönüşüm İçin İlk Adım Atıldı

Menemen Belediyesi, Hükümetin 'Roman Açılımı'na destek veren TOKİ ile işbirliği içerisinde ilçenin eskiyen yerleşim bölgelerinde kentsel dönüşüm ve gelişim projelerini hayata geçirmeye çalışıyor.

Menemen'de Kentsel Dönüşüm İçin İlk Adım Atıldı
Menemen'de yerleşimin ilk başladığı bölgeler olan Ahıhıdır, Zafer ve Kazımpaşa Mahalleleri'nde planladıkları Kentsel Dönüşüm Projesi'ni İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiklerinde, romen vatandaşların yoğunlukta olduğu bu bölgede Hükümetin 'Romen Açılımı'na destek veren TOKİ ile işbirliği içerisinde çalışma yapılmasının kendilerine önerildiğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Belediyemizce yürütülen Kentsel Dönüşüm Projelerini TOKİ yetkilileri çok beğendi. Yaptığımız toplantılar sonucunda, Ahıhıdır Mahallesi'nden başlamak üzere TOKİ ile işbirliği içerisinde çalışma yapılabileceğini gördük. Kentsel dönüşümde yetkili olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile ikili protokol yapmamızı önerdi. TOKİ ile Belediyemiz işbirliğinde yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ön protokol yapmak üzere Menemen Belediye Meclisi'nden şahsıma yetki verilmesiyle bu konuda ilk adımı atmış olduk" dedi.
Menemen Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm Projesi' ve Hükümetin 'Roman Açılımı'nı birleştirerek Menemen'in eskiyen yerleşim bölgelerini yeniden inşa ve restore etmek istediklerini söyleyen Başkan Şahin; "Belediye olarak amacımız; sağlıksız yerleşim bölgelerini, orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir proje dahilinde tasfiye etmek ve vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam koşullarına kavuşturmaktır. Bu nedenle şimdiye kadar oluşmuş niteliksiz ve olumsuz çevreyi ortadan kaldırmak için Ahıhıdır Mahallemizde, yaklaşık 8 hektar alanda Kentsel Dönüşüm Projesi uygulamayı hedefliyoruz. Otomobilin dahi giremediği dar sokaklar bulunan Ahıhıdır Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızı güvenli binalara kavuştururken, yolları, parkları ve sosyal donatıları ile çağdaş yeni yaşam alanları sunacağız. En büyük hedefimiz, çağdaş yarınlara hep birlikte ulaşmaktır" diye konuştu.