Kırıkkale'de Yaya Geçitlerini Yayalar Yerine Sürücüler Kullanıyor

Kırıkkale Belediyesi tarafından kentteki bazı noktalara yayaların araç trafiğine takılmadan rahatça karşıya geçmeleri için yaya geçitleri yapıldı

Kırıkkale'de Yaya Geçitlerini Yayalar Yerine Sürücüler Kullanıyor
Kırıkkale Belediyesi tarafından kentteki bazı noktalara yayaların araç trafiğine takılmadan rahatça karşıya geçmeleri için yaya geçitleri yapıldı. Ancak geçitleri geçiş hakkı üstünlüğünü yayalar yerine sürücüler kullanıyor.
Kırıkkaleliler, yaya geçitleri ile ilk kez 5 ay önce tanıştı. 40 ayrı noktaya belediye tarafından Çift kompenantlı boya ile özenle yapılan yaya geçitleri halkında takdirini kazandı. Ancak geçitlerin yapılmasının ardından 5 ay geçmesine rağmen ne sürücüler, nede yayalar geçidin nasıl kullanılması gerektiğini öğrenemedi.
Özellikle ışıklı geçişlerin olmadığı yerlerde bulunan yaya geçitlerinden yayaların geçme üstünlüğü olması gerekirken önce sürücüler geçiyor, sonrasında ise yayalar geçiyor.
Yayalara yol vermeden geçen sürücülere tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Yaya geçitlerini bizden çok sürücüler kullanıyor. Kimileri aracını tam yaya geçinin üzerine park ediyor. Kimileri ise yayalara yol vermek yerine otomobili ile kendisi geçiyor. Bu durumdan dolayı da zaman zaman yaya ile sürücüler arasında tartışmalara neden oluyor" şeklinde konuştular.
(VY-BÖ-Y)