Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kars'ta konser verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO), Doğuş Grubu sponsorluğunda 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi kapsamında Doğu Anadolu ve Doğu Karaden

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO), Doğuş Grubu sponsorluğunda 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi kapsamında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'deki üniversitelerde vereceği konser turnesi Kars'tan başladı.

Kars Kafkas Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konserin verildiği İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu izleyicilere dar geldi. Salon 400 kişilik olunca katılımcılar zor anlar yaşadı. Yüzlerce kişi orkestrayı ayakta izlerken, birçok kişi de ayakta bile yer bulamayınca konseri izleyemeden evlerine dönmek zorunda kaldı.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki CSO'na dünyaca ünlü piyanist İdil Biret de eşlik etti. Konserde; Telli Turna, Liszt'in 1. Piyano Konçertosu, Suppe'nin Hafif Süvari Üvertürü, Çaykovski'nin Fındıkkıran Bale Süitinden Seçkiler, Macar ve Slav dansları çalındı.

Turnenin Kars durağındaki konsere Doğuş Grubu'nun Çocuk Senfoni Orkestrası da eşlik etti. Şef Rengim Gökmen, 2006 yılında kurulan Çocuk Orkestrası'nı izleyenlere tanıttı. Gökmen ayrıca, Kars'a daha büyük bir salon yapılması zorunluluğunu dile getirerek, yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Kars'taki konserinin ardından Erzurum, Rize, Trabzon ve Giresun üniversitelerinin ev sahipliğinde konserler verecek.