Çorum'da Sanayi Sitesi Esnafı 'Yol' İçin Ayaklandı

Çorum'da Sanayi caddesinin genişletilerek yeniden asfaltlanması sırasında sanayi bölgesinin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına tepki gösteren esnaf yol kapatıp eylem yaptı.

Çorum Belediyesi'nin yaz döneminde çalışmalarına başladığı yol genişletme çalışmaları sürüyor. Terminal önünden, Çevreyoluna kadar devam eden Sanayi caddesini 6 şeritli bulvar yolu haline getirmeyi hedefleyen Çorum Belediyesi genişletilen yolun bir bölümünün asfaltladı. Bu sırada Aşağı Sanayi Sitesi'nin bağlantısını sağlayan giriş ve çıkış yolları da kapatıldı.
Sanayi içerisinde giriş ve çıkışların sadece Ankara yolu üzerinde sağlanmasına tepki gösteren sanayi sitesi esnafı eylem yaptı. Asfalt çalışmaları devam eden yolda toplanan kalabalık gurup önce asfalt çalışmalarını durdurdu. "Yolumuzu İstiyoruz" yazılı bir pankart açan esnaf daha trafiğin tek şeritten devam ettiği sanayi caddesine çıkarak yolu kapattılar.
Eyleme müdahale eden Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile görüştüklerini belirerek sorunun çözüleceğini söyledi.
Emniyet Müdürlüğü görevlileri de esnafın yaptığı bu eylemin yasal olmadığı bildirerek, eylemin sona erdirilmesini istediler. Bunun üzerine esnaf yolu tekrar trafiğe açarak beklemeye başladı.
Sanayi sitesine giriş yollarının kapatılması nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaf, yollarının yeniden açılana kadar eylemlerinin devam edeceğini söylediler. Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren esnaf Küçük Sanayi Sitesine taşınmaları için kendilerine baskı uygulandığını iddia ettiler.
Esnafların eylemi sürerken Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir Sanayi Caddesine gelerek esnafın taleplerini dinledi.
Yeni Sanayi Caddesine bağlantı yolu açılması için yapılan eylem bir süre sonra Aşağı Sanayi Sitesinin Küçük Sanayi Sitesine taşınması tartışmasına döndü. Bazı esnaflar şu an için önceliklerinin yolların açılması olduğunu ifade ederken bazıları ise Aşağı Sanayi Sitesinden taşınmak istemediklerini belediyenin yol açılması meselesini pazarlık konusu haline getirdiğini öne sürerek tepki gösterdiler.
Esnaf kendilerine KSS'den değil de Çevre yolu kenarında bir yer gösterildiği takdirde Aşağı Sanayi Sitesini boşaltacaklarını söylediler.
Alper Zahir, aşağı sanayi sitesi esnafının önümüzdeki yıl Küçük Sanayi Sitesine taşınmaları şartı ile yollarının tekrar açılacağını söyledi. Alper Zahir'in sözleri esnafı rahatlattı.
Esnaf sanayi sitesine iki ayrı noktadan giriş çıkış yolu açılacağı sözü alan esnaf eylemini sona erdirerek dağıldılar.
(MMY-BÖ-Y)