Alman Vakıf Öğrencileri Nevşehir'de

Almanya'nın ikinci büyük vakfı olan Albeiterwohlfahrt 'ın Neuss şehrindeki temsilcisi Bülent Öztaş başkanlığındaki 12 vakıf öğrencisi Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

Alman Vakıf Öğrencileri Nevşehir'de
Almanya Albeiterwohlfahrt Vakfı temsilcisi Bülent Öztaş, Almanya'da Katolik Kilisesi'nden sonra 400 bin üyeye sahip en büyük ikinci sivil toplum kuruluşu olan vakıf olduklarını belirterek,yardıma muhtaç insanları hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal alanlarda etkin hizmetler sunduğunu söyledi.
Neuss'da çok sayıda Nevşehirlinin yaşadığını söyleyen Öztaş, özellikle onların yönlendirmeleri sonrasında Kapadokya bölgesine geldiklerini ve kısa sürede bölgedeki doğal tarihi ve kültürel değerleri gördükten sonra da adeta büyülendiklerini söyledi.
Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de Kapadokya bölgesinde Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi 8 'i büyük olmak üzere 20 değişik uygarlığın yaşadığını belirtti.
Ünver, Nevşehir'e gelen Alman gençleri kabul etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
Ünver, aynı zamanda BM tarafından Dünya Yerel Yönetimler Barış Kenti olarak ilan edilen Nevşehir'in hoşgörünün dünyadaki en önemli örneklerine sahip bir şehir olduğunu vurguladı.
Dünyada vakıf geleneği ve ruhunun en sistemli temsilciliğini geçmişte bu topraklarda yaşayanların tüm dünya milletlerine örnek oluşturabilecek şekilde tesis ettiğini kaydeden Ünver, sadece insanlar için değil, kanadı kırık leyleklerin bile tedavisinin yapılması için vakıf kuran bu köklü geçmişin, her zaman büyük bir iftihar ile anıldığını ifade etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Neuss ile kardeş kent ilişkilerinin etkin bir şekilde yürüdüğünü belirterek, bu diyaloğun özellikle kültür,eğitim ve turizm alanında istenilen düzeyde devamında büyük yarar gördüklerini vurguladı.
Ünver daha sonra konuk öğrencilere, Nevşehir Belediyesi'nin kardeş belediyelerle olan işbirliğinin anlatıldığı Kardeş Belediyeler köşesini gezdirdi.