AKTİSAD Iğdır'da mobilya sektörünün sorunlarını masaya yatırdı

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Iğdır'da mobilya sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları masaya yatırdı.

Topl

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Iğdır'da mobilya sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları masaya yatırdı.

Toplantıda konuşan AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Kaya, Iğdır'da bütün sektörler ile bir araya gelip, sektörler bazında fikir alış verişinde bulunmayı hedeflediklerini belirterek, "Burada öne çıkan sorunları ve güzel fikirleri bir arada toplayarak Iğdır'da ki sektörlerin üst sevilere çıkmasını sağlamalıyız." dedi.

Sektörde Iğdır olarak sadece alıp-satan değil de üreten-satan konumunda bir yerde olmak gerektiğini vurgulayan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan ise, kayıt dışı üretim ve satışın her sektörün olduğu gibi mobilya sektörünün de sorunları arasında olduğunu belirtti. Bu sorunları en aza indirmenin yolunun hizmetleri iyi bir şekilde verip, fiyat rekabetini iyi ayarlamaktan geçtiğinin altını çizen Arslan, bu noktada tüketicileri bilinçlendirmenin de yerinde olacağını ifade etti. Mobilya sektöründe Ar-Ge ve tasarım çalışmalarının daha iyi yerlerde olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Arslan, bu konuda Iğdır'da bulunan firma yetkililerinin biraz daha fazla yatırım yapmasının sektörün menfaatine olacağını belirtti.

AKTİSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve mobilyacı Ömer Faruk Mert ise, Iğdır'ın mobilya sektöründe üretim konumuna geçerse Nahçıvan ve İran gibi sınır ülkelere de mal satabileceğini, bunun da Iğdırlı işadamlarının artı bir durumu olduğunu söyledi.

Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen toplantıya AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Kaya, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, AKTİSAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Iğdırlı mobilya sektörü temsilcileri katıldı.