Başsavcı Vekili Çolakkadı, Hsyk Üye Seçimlerinde Oyunu Kullandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçimlerinde oyunu kullandı.

İstanbul'da hakim ve savcılar, Kadıköy, Sultanahmet, Bakırköy ve Yenibosna'daki Bölge İdare Mahkemesi'nde kurulan 17 sandıkta oy kullanma işlemlerini sürdürüyor. Sabah saat 08.00'de başlayan ve 17.00'de sona erecek seçimlerde İstanbul genelinde toplam bin 560 hakim ve savcı oy kullanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da oyunu Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde kullandı. Çolakkadı oyunu kullandıktan sonra, "Hayırlı olsun. Herhangi bir değerlendirmem yok" dedi.
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz de aynı adliyede oyunu kullandı. Adliyeye arka kapıdan gelen Öz, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına görünmeden adliyeden ayrıldı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Oktay Kuban ise oyunu kullandıktan sonra, "Bütün meslektaşlarım için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yeni oluşacak kurulun, bakanlığın iki nolu müsteşarlığı olmasını istemiyorum. Oyumu ona göre kullandım" diye konuştu.