Mesudiye'de Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu hizmete girdi

Mesudiye Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yurdu, Kredi Yurtları Kurumu'na devredildi. Yurt Kur tarafından bakımı yapılan öğrenci yurdu hizmete girdi. Açı

Mesudiye Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yurdu, Kredi Yurtları Kurumu'na devredildi. Yurt Kur tarafından bakımı yapılan öğrenci yurdu hizmete girdi. Açılışta konuşan Yurtkur Trabzon Bölge Müdürü Münir Özkurt, açılan yeni yurtla öğrencilerin barınma sorununu çözdüklerini kaydetti.

Açılan yeni yurdun mülkiyetinin Mesudiye belediyesine ait olup Mesudiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına tahsis edilerek, YİBO yurt binası olarak 24.03.1995 tarihinde hizmete girdiğini hatırlatan Özkurt, "Şimdi de yapılan protokolle 49 yıl süre ile bedelsiz olarak kurumumuza tahsis edilmiştir." dedi. Binaların onarımı için 220 bin lira harcanarak yenilendiğini hatırlatan Özkurt, "Binamız, 126 kız ve 126 erkek olmak üzere toplam 252 yatak kapasitelidir. Mesudiye Meslek Yüksekokulu'nun kayıtlı öğrenci kapasitesi kızlarda 113, erkeklerde 193 olmak üzere toplam 306'dır. Mesudiye nüfusuna kayıtlı 18 erkek ve 2 kız olmak üzere toplam 20, ilçe dışından ise 286 öğrencimiz Mesudiye Meslek Yüksekokulunda öğrenim görmektedir. Yani yurt kapasitemiz okuyan öğrencileri karşılayacak durumdadır." dedi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Haluk Kefelioğlu da törende bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Güzel bir günü kutluyoruz. Geçmişte arkası çok uzun olan bir sürecin sonunu yaşıyoruz. Bu yurdun Mesudiye'ye kazandırılması için gerçekten büyük uğraşlar verildi. Artık öğrencilerimiz burada devletin kucağına emanet. Gözümüz arkada değil. Gördüğünüz gibi bu kadar güzel bir hale getirildi. Ne mutlu Mesudiyelilere hayırlı olsun diyorum."