Balıkesirli Hacılar Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandılar

Balıkesirli hacılar kutsal topraklara dualarla uğurlandılar. Sındırgı ve dursunbey ilçelerindeki törenlerde toplam 85 hacı mahşeri kalabalık tarafından dualar eşliğinde gönderildi.

Balıkesirli Hacılar Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandılar

HACILARI BELEDİYE BAŞKANI UĞURLADI
Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki 35 hacı için Şerif Paşa Meydanı'nda tören düzenlendi. Önceki akşam yatsı namazından sonra düzenlenen programda Kuran-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Muammer Kavşak kutsal yolculuğa çıkan hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. bazı tavsiyelerde bulundu. Hacıları uğurlamaya Sındırgı'nın CHP'li Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul da beraberinde meclis üyeleriyle birlikte katıldı. CHP İlçe Başkanı Bekir Ertuğrul'un da hazır bulunduğu uğurlamada otobüasteki hacılarla tek tek ellerini öpüp helalleşip kutsal yolculuğa uğurlayan Başkan Özgür Ertuğrul vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un talimatıyla hacı yakınlarına ücretsiz çay ve su dağıtıldı.İlçe Müftüsü Muammer Kavşak hacı adaylarının Mekke'de sürekli namaz kılmaları gerektiğini belirtirken, "Mekke'de çarşıyı değil Kabe'yi tavaf edin" diye uyarıda bulundu. Müftü Kavşak, hacılara bazı uyarılarda bulunduktan sonra tüm hacılara hayırlı yolculuklar diledi. Otobüse binen hacılarla vealaşan Başkan Ertuğrul sağ salim dönmeleri temennisinde bulunduğu hacılara içinde yiyecek ve içecekler bulunan paketlerden dağıttı. Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Özgür Ertuğrul, seçimlerden önce bastırdığı broşürlerdeki fotoğraflarındaki, "Hacı açılımı" ile gündeme gelmiş, partisinin bu yöndeki tutumuna yönelik sergilediği bu tavrıyla büyük ilgi ve takdir görmüştü.

DURSUNBEY'DEN 60 HACI ADAYI YOLA ÇIKTI
Dursunbey ilçesinde de kutsal topraklara yolculuk heyecanı yaşandı. 60 hacı adayı ilçe merkezinde düzenlenen programda okunan duaların eşliğinde uğurlandılar. Dursunbey'de Dinayet İşleri Bakanlığına başvurarak hacıya gitmeye hak kazanan 60 hacı adayı kutsal topraklara gönderildi. Yeni terminalde düzenlenen törene Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, İlçe Müftüsü Nihat Sevil ile birlikte 2 bine yakın vatandaş katıldı. Tüm hacı adaylarıyla vedalaşıp helalleşen Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, memleket için dua istedi. Dursunbey Müftüsü Nihat Sevil de hacı adaylarına dua yaptırdığı sırada duygusal anlar yaşandıl. Bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı. Uğurlamaya katılan yüzlerce vatandaş tekbir ve dualarla hacılara veda etti. Duygulanıp ağlayan hacılar büyük bir mutluluk yaşadıklarını çünkü kutsal topraktlara yolculuğa çıktıktıklarını belirtirken ailelerine gözlerinin arkada kalmaması için nasihatta bulundular.