Pakistanlı işadamları Afyonkarahisar'dan mermer alacak

Pakistanlı işadamları Afyonkarahisar'dan mermer ithal edecek.

Pakistanlı işadamları, Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (HÜ

Pakistanlı işadamları Afyonkarahisar'dan mermer ithal edecek.

Pakistanlı işadamları, Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (HÜRSİAD) davetlisi olarak bu şehre geldi. Mermerci işadamı Muhammed Yaseen ve Jamil Muhtar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Uğur Mermer, ACR Mermer ve Alimoğlu Mermer fabrikalarını gezip buralardan mermer numuneleri aldı.

Pakistanlı mermerciler olarak aslında Çin'den mermer aldıklarını dile getiren işadamı Muhammed Yaseen, fakat Türkiye'deki mermerlerin çok daha kaliteli olduğunu söyledi. Artık bundan sonra Türkiye'ye yöneleceklerini aktaran Yaseen, Türkiye'de mermercilik alanında kullanılan teknolojide ileri düzeyde olduğunu kaydetti. Yaseen, Afyonkarahisar'dan Pakistan'a mermer ithalatını kısa sürede gerçekleştireceklerini bildirdi.

Jamil Muhtar ise kardeş ve Müslüman ülke olarak Türkiye'nin kendileri açısından ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Bu nedenlerle Pakistanlı işadamlarının Türkiye'den mermer almak istediklerini aktaran Muhtar, "İnşallah biz ilk adımı attık ve bundan sonra devamı gelir. 2 ülke arasında güzel ilişkilerin ticarette de gelişerek devam etmesini temenni ediyorum." dedi.