Kırşehirli ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini kermeste buluşturdu

Kırşehirliler Federasyonu Güz Kermesi'nin ikincisi Ankara Mamak Kültür Merkezi (MKM)'nde düzenledi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kermesin açılış

Kırşehirliler Federasyonu Güz Kermesi'nin ikincisi Ankara Mamak Kültür Merkezi (MKM)'nde düzenledi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kermesin açılışını eşi Zeliha Akgül ile birlikte yaptı. Kamanlılar, Mucurlular, İsa Hocalılar, Boztepeliler, el emeği göz nuru hamur işlerini, organik ürünleri ve el işlerini görücüye çıkardı. Kaman cevizinden Boztepe'nin meşhur çöreğine, mantısından ezmesine Kırşehir'in kendine özgü yiyeceklerinin yer aldığı kermeste Başkan Akgül ve eşi, kurdele kestikten sonra tek tek stantları dolaştı.

Kadınların sosyal hayata aktif olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Akgül, "Mamak Dayanışma Merkezi'mizde de kadınlarımızın sosyal hayata aktif olarak katılmaları için onlara imkânlar sunuyoruz."dedi. Güz Kermesi'nde de Kadınların emeğinin ön plana çıktığını belirten Akgül, tüm il derneklerinin yanında olduğunu belirtti. Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Başkan Akgül'ün her zaman yanlarında olduğunu belirterek teşekkür etti.