Diyarbakır'da 3 dilde tıp kongresi yapıldı

Güneydoğu'daki bölge tabip odaları tarafından düzenlenen Mezopotamya Tıp Günleri'nin ikincisi gerçekleştirildi. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak yap

Güneydoğu'daki bölge tabip odaları tarafından düzenlenen Mezopotamya Tıp Günleri'nin ikincisi gerçekleştirildi. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak yapılan kongrede ağırlıklı olarak kanserle ilgili hastalıklar tartışıldı.

Diyarbakır'da üç gün sürecek Mezopotamya Tıp Günleri'nin düzenleyicileri arasında Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin tabip odaları bulunuyor. Diyarbakır Tabip Odası'nın ev sahipliğinde yapılan 'Mezopotamya Tıp Günleri'ne Türkiye'nin bir çok yerinden yerli ve yabancı hekimin yanı sıra Ortadoğu ülkelerinden davetliler katıldı.

Cigerhun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Tabipler Odası Onursal ve Kongre Düzenleme Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, ortalama insan ömrünün Güneydoğu'da yaşayanların üstünde olduğunu belirterek, "Bütün dünyada kullanılan sağlık ve toplumsal gelişmeye işaret eden parametrelerden birisi de ortalama insan ömrüdür. İsveç ve Japonya, bu kategoride başı çeken ülkelerdir. Biz Kürtlere dair anlamlı bir istatistik yok. Temenni ediyorum ki gelişmişliğe bağlı olarak uzun yaşam bu bölgelerde de sağlanır." diye konuştu.