Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesine muhtarlardan destek

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin üç bölgede hayata geçirmek istediği kentsel dönüşüm projesine muhtarlardan destek geldi. Sosyal alanlarının olmad

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin üç bölgede hayata geçirmek istediği kentsel dönüşüm projesine muhtarlardan destek geldi. Sosyal alanlarının olmadığından ve evlerin darlığından rahatsız olan mahalle muhtarları, Şahinbey Belediyesi'nden kentsel dönüşüm projesinin biran evvel hayata geçirilmesini istedi.

Yazıcık, Cabi, Kanalıcı ve Bostancı mahalle muhtarları, mahallelerinde eski yapıların çok dar olduğunu vurgulayarak, mahalle sakinlerinin bu hususta rahatsız olduklarını kaydettiler

Şahinbey Belediyesi tarafından Türktepe bölgesinde, sekiz mahallede başlatılan kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini ifade eden Yazıcık Mahalle Muhtarı Kemal Yıldız, projeye hız verilmesini istedi.

Yıldız, mahallede evlerin ve sokakların çok dar olduğuna değinerek, sosyal tesis ve park alanlarının olmadığını vurguladı. Mahalle halkının mağdur durumda olduğunu ifade eden Yıldız, "Şehir merkezinde bir mahalle olmasına rağmen modern alanları olmayan bir durumda. Birileri burada kentsel dönüşüm projesi yapılmamasını istiyor. Biz o kişilerin gelip burada 25 metre genişliğinde mutfağı ve banyosu olmayan bu evlerde yaşamasını, ondan sonra yapılıp yapılmayacağı konusunda karar vermelerini istiyoruz. Şahinbey belediye başkanımızın bu durumu çok iyi bildiğini ve vatandaşın daha modern alanlarda yaşaması için yapmayı düşündüğü kentsel dönüşüm projesini destekliyoruz." dedi.

Türktepe bölgesi içinde kalan Bekirbey Mahallesi'nin büyük sıkıntıları olduğunu kaydeden Bekirbey Mahalle Muhtarı Mehmet Türkaslan, yolların çok dar olduğunu, bir yangın olması halinde itfaiye aracının giremez durumda olduğunu söyledi. Türkaslan, "Yeşil alanı olmadığı için vatandaşlarımız evlerinden dışarı çıkamıyor. Yeşil alanlar, spor alanları ve sosyal alanların olması için bizler de kentsel dönüşüm projesinin bir an önce yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde olan Kanalıcı ve Cabi mahalle muhtarları Mahmut Gidenler ve Süleyman Gündüz de Şahinbey Belediyesi tarafından uygulamaya alınan kentsel dönüşüm projesini desteklediklerini belirttiler.