Narman'da Uluslar Arası Büro Yönetimi Ve S Ekreterlik Kongresi

Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen Uluslararası katılımlı 9.Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi Narman'da yapıldı.

Narman'da Uluslar Arası Büro Yönetimi Ve S Ekreterlik Kongresi
Kongre NMYO tarafından Narman Demirdağ köyü dinlenme tesislerinde kongre katılımcılarına verilen yemek programı ile sona erdi.
Demirdağ köyünde verilen yemeğe İlçe Kaymakamı Atakan Atasoy, Şekerli Belde belediye başkanı Ferkan Akbulut, Ak Parti ilçe başkanı Zafer Ruşen ve ilçedeki Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire amirleri katıldı.
NMYO tarafından düzenlenen kongrenin kapanış töreninde NMYO konferans salonunda yapılan basın bildirisi yapıldı
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı NMYO Müdürü Prof. Dr. Metin Turan, yaptığı açıklamada, "Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen Uluslar arası katılımlı 9. Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi ne Çek Cumhuriyeti, Azarbaycan, Federal Almanya ve Türkiye'den akademisyenler ve sektör çalışanlarının geniş çaplı katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Kongremizde mesleki eğitim, büro yönetimi ve sekreterlik alanıyla ilgili öğrencilerin bu mesleği icra edenlerin ve ilgili personeli istihdam eden yöneticilerin bu alanda mevcut gelişmeler ve bu sektördeki tecrübeleri paylaşarak hem bölgemiz hem de ülkemizde yeni yetişen elemanlar için farklı açılımlar ve hedefler ortaya koymuştur. Atatürk Üniversitesi kuruluşundan bugüne yapmış olduğu çalışmalar ve düzenlediği bilimsel toplantılarla büyük bir bilgi birikimine sahiptir. Sahip olduğu donanımın üniversitemize yüklediği önemli görevler ile modern çağın gereklerine uygun güncel konulara katkı koymaya devam edecektir. Günümüzde tüm sektörlerde rekabetçi ve yenilikçi ekonomik politikaların uygulanabilmesinde en temel gereksinimlerden birisi donanımlı ve yeterli bilgi birikimine sahip meslek elemanı ihtiyacı olduğu ve bununda gelişmekte olan ülkelerde ekonomik büyümenin önemli bir kriteri olarak değerlendirildiği bilinmektedir. Bu bağlamda işverenlerin beklediği meslek elemanını en üstün bilgi ve beceri ile yetiştirilmesi biz eğitimcilere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Düzenlemiş olduğumuz bu kongre yeni ve etkili yönetim anlayışına katkıları yanında bilginin etkin kullanımı açısından son derece önemli sonuçlar ortaya koymuştur. Bu bağlamda bölgemizde gerek kamu ve gerekse özel sektörde etkin ve sürdürülebilir yönetim anlayışının oluşturulması için mesleki eğitim almış gerekli bilgi ve donamıma sahip elemanların istihdamı öncelikli olması gerektiği sonucuna varılmıştır. Kongremizin düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hikmet Koçak olmak üzere Narman Kaymakamı Sayın Abdullah Atakan Atasoy, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve tüm diğer kamu kuruluşlarımıza, sponsor olarak destek veren bölgemiz iş adamlarına katılımları ile bizleri onurlandıran tüm katılımcılara ve değerli Narman halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.