Avrupalı Müsteşarlardan Aldırmaz'a Ziyaret

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin büyükelçilik müsteşarlarından oluşan heyet, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek, bölge ekonomisi hakkında bilgi aldılar.

Avrupalı Müsteşarlardan Aldırmaz'a Ziyaret
Vali Vekili Fikret Deniz'le yaptıkları görüşmeden sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geldiklerini söyleyen müsteşarlar, Türkiye'deki önemli bölge ve il merkezleri ile ilgili fikir edinmeyi hedeflediklerini belirttiler. Adana'nın da, Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydeden müsteşarlar, bu nedenle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurguladılar.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aldırmaz, Adana'nın, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en önemli merkezi olacağını anlattı.
Bölgesel işbirliğine çok önem verdiklerini kaydeden Aldırmaz, "Biz bölgemizi Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep ile birlikte kabul ediyoruz. 7 milyon nüfusun yaşadığı bu bölge çok önemli potansiyele sahip. Denizi, tarihi değerleri, doğal zenginlikleri var. Enerji üssünün bölgemizde ilan edilmesi de çok önemlidir. Bölgesel işbirliği yaparak bu zenginliklerimizi ekonomiye dönüştürebiliriz. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak yerli ve yabancı işadamlarını yatırım yapmaya davet ettiğini söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, "Biz altyapı konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca, AB fonları ile istihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. Değerlerimizin ortaya çıkartılması ve tanıtılması konusunda da gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
Bu görüşmeyi ön izlenim olarak değerlendirdiğini bildiren Aldırmaz, "Biz ne kadar konuşsak Adana'yı gerçek anlamda anlatamayız. Konuklarımızın görmeleri lazım. Bilgi akışı ile diyalogumuzu sürdürüp, Adana'mızı tanıtmayı arzu ediyoruz. Adana'yı tanırlarsa, Türkiye'yi tanımış olurlar" dedi.