MHP, süt ve süt ürünleri ithalatına da karşı

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, et sıkıntısını aşmak üzere canlı hayvan ve et ithalatının arından, süt ve süt ürünleri ithalatına da izi

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, et sıkıntısını aşmak üzere canlı hayvan ve et ithalatının arından, süt ve süt ürünleri ithalatına da izin verilmesinin, Türk hayvancılığı politikasının iflası anlamına geldiğini öne sürdü.

TBMM'de MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Serdaroğlu, alınan karar nedeniyle süt üreticilerinin tedirgin olduklarını ileri sürdü. Serdaroğlu, şu görüşleri ileri sürdü:

''Bunun yanlış olduğunu, teşvikin ülkenin her bölgesine yayılması gerektiğini MHP olarak defalarca ifade etmemize rağmen, iktidar her zaman olduğu gibi dediğim dedik, çaldığım düdük anlayışı ile hareket etmiş, dolayısıyla da AKP hayvancılığı teröre kurban etmiştir. Hükümet, hayvancılık politikasını başından itibaren yanlış yürütmüştür. Ette şunu yaptık, sütte şunu yaptık, hayvancılığa şu yenilikleri getirdik, diyerek hem toplumu kandırmış, hem de kendini aldatmıştır. Şayet Hükümetin dediği gibi olsaydı, bugün et ithalatı, süt ve süt ürünleri ithalatı yapılır mıydı? AKP döneminde hayvan varlığımız küçük başta yüzde 70, büyük başta yüzde 40 azalır mıydı?"