Efes Pilsen Antrenörü Velimir Perasoviç: Kalpten oynadık

Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan 26.Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasının ardından antrenör ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdi.

Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan 26.Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasının ardından antrenör ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdi.

Efes Pilsen Baş Antrenörü Velimir Perasovic, oyuna kötü başladıklarını ancak toparlanmayı başardıklarını söylerken, "İstediğimiz gibi başlayamadık ve bunun sonucunda da fark 16 sayıya kadar çıktı. Maçın büyük bir bölümünde rakibimizi yakalamak için mücadele ettik. Bunda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ama böyle takımlara karşı her zaman 16 sayı geriden gelerek maç kazanamazsınız. Biz kazanmayı ve kupayı çok istiyorduk. Fenerbahçe Ülker gibi pota altında güçlü bir takıma karşı 16 hücum ribaundu aldık." diye konuştu.

Ribaundlarla ilgili düşüncesini dile getiren Perasoviç, "İstediğiniz ve kalpten oynadığınız zaman ribaundları alırsınız. Biz bugün kalpten oynadık." ifadelerini kullandı.

KEREM TUNÇERİ: ÇOK MUTLUYUZ

Efes Pilsen'in galibiyetinde önemli rol oynayan Kerem Tunçeri de bu kadar önemli bir kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. İki takımın da hazır olmadığını kaydeden Tunçeri, "İki takımın da başında yeni bir hoca var. Sistemler tam oturmuş değil. Bizim uzun sıkıntımız var ;sakat oyuncularımız var. İlk yarı iyi oynayamadık; ama ikinci yarı işin savunma ve mücadele kısmını iyi yaptık. Hücumda da kritik sayılar bulduk. Ve maçı son anlarda da kazanmayı bildik. Çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Neven Spaija ise söze Efes Pilsen'i tebrikle başlayarak, "Maçı 40 dakika düşünüp oynamamız lazım. 39 dakika değil. Maçın genelinde oyunun konsantrasyonunu sağlamamız lazım. Gaziantep'ten önce sadece 3 antrenman yapabildik takım olarak. Maçın anahtarı 16 hücum ribaundu vermemiz oldu. Bu benim için kabul edilemez bir şey. Bu kadar üst düzey maçta bu kadar hücum ribaundu kaybı kabul edilemez." diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan da, "Efes Pilsen'i tebrik ediyorum. Oyuna istediğimiz gibi başladık. Hem agresif hem de istekli bir oyun sergiledik. Son 15 dakikaya kadar da bunu sürdürdük farkı da 16 sayıya kadar çıkarttık. Bunu bir kaza olarak görüyorum. Maçı kazanmayı çok istiyorduk ama ufak hatalarımız ve 16 hücum ribaundu vermemiz bizim için iyi olmadı. Genelde iyi oynadık ama rakibimiz bir kere öne geçti ve biz maçı çeviremedik." şeklinde konuştu.