Blackberry'nin sırrını Tamer Şahin çözdü

Şahin, "ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Blackberry kullanması sizi yanıltmasın"

Bill Gates'i 'hack'leyen adam Tamer Şahin, Blackberry'nin şifresini çözdü: Kanada her şeyi kaydediyor ama Türkiye'de bunun için bir sistem yok

Dünyanın bilişim devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in maillerine ulaşarak kendi kişisel sitesinde sergileyen Türk 'hacker' Tamer Şahin, Blackberry'i de çözdü! Tüm dünyada güvenliği tartışma konusu olan Blackberry hizmetinin Fransa, Hindistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi ülkelerde yasaklandığını hatırlatan Şahin, "ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Blackberry kullanması sizi yanıltmasın" dedi.

YABANCI YAZILIM RİSKLİ

Şahin, Blackberry'den yapılan tüm konuşmalar ve kısa mesajların ABD ve Kanada hükümeti tarafından görüldüğünü söyledi. Bunların kayıt altına alındığını da belirten ünlü hacker, "Ancak Türkiye, bu kayıtları elde etmek için başvuru yapmadı" dedi. Blackberry'nin ülkemizde dinlenemediğini vurgulayan Şahin, kullanıcılara da şu uyarılarda bulundu: Mesaj attığınız telefonda yabancı yazılım tutmayın. Bir takım trojanlar telefona bulaşarak tüm bilgileri sızdırabilir.