VW ticaride Türkiye ile büyüyecek

Bu yıl satışlarını yüzde 119 artırarak Volkswagen Ticari Araç'ın Avrupa'daki en büyük ihracat pazarı haline gelen Türkiye, markanın büyüme hedeflerinde başrolü oynayacak

VW ticaride Türkiye ile büyüyecek
Bu yıl 22 bin 500 adetlik satış hedefine doğru koşan Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç, markanın Almanya dışındaki ihracat pazarlarında liderliğe oturmaya hazırlanırken, diğer yandan da VW Ticari Araç’ın dünya çapındaki büyümesinde de en önemli rolü oynayacak.
Yenilenen Transporter’dan sonra Caddy modelini de Türkiye’de satışa sunan Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç, yenilikleriyle birlikte bu yıl satışlarını yüzde 119 artırmayı hedefliyor. Doğuş Otomotiv Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Kerem Güven, geçen yıl 10 bin 600 araç sattıklarını, 2010’u ise 22 bin adetlik satışla kapatmayı hedeflediklerini belirterek, “Satışlarımızı yüzde 119 artırmış olacağız. Pazar payımız da yüzde 10’a çıkacak. Yenilenen Caddy, bu hedefte en önemli kozumuz” dedi. Yılda 10 bin adet Caddy satmayı planladıklarını söyleyen Güven, “Caddy’nin Avrupa ve dünyadaki satışlarının yüzde 10’u Türkiye’de yapılıyor. Bu nedenle Caddy’nin aksesuvar paketi bile Türkiye’ye özel geliştirildi” diye konuştu.

Güven, 2011’deyse 27 bin 500 adede çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

“Türkiye bir numaramız”

VW Ticari Araç’ın Almanya dışındaki en büyük pazarının Türkiye olduğunu kaydeden Güven, “Almanya hariç tutulduğunda, markanın Avrupa’daki hafif ticari araç satışlarının yüzde 24’ü Türkiye’de yapılıyor. Yani her dört ticari aracından birini biz satıyoruz. Bununla beraber Almanya dahil olmak üzere VW Ticari Araç’ın en büyük 3. pazarıyız. Bu nedenle Türkiye, firma için büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı. Güven, kriz döneminde ihracat pazarları arasında 5. sıraya gerilediklerini, ancak bu yıl yeniden üçüncülüğe yükseleceklerine dikkat çekerek, “Gelecek yıl hedeflerimiz gerçekleşirse, İngiltere’yi geçip, Almanya’nın ardından ikinci sıraya yerleşebiliriz” dedi.

Markanın Türkiye’den de sorumlu olan Bölge Satış Direktörü Volkmar Steinhorst da Güven’i doğrulayarak, “Volkswagen Ticari Araç olarak tüm dünyada satış hedeflerimizi yükselttik. Geçen yıl 354 bin 700 adet satış yapmıştık. Bu yıl 450 bine çıkıp, ticari araçlarda payımızı artıracağız. Bu artışta, Türkiye çok önemli bir rol oynayacak. Türkiye bizim bir numaralı ihracat pazarımız” diye konuştu.

Yatırım çok konuşuldu


Caddy’nin, firmanın en önemli ihraç pazarı olan Türkiye’de üretilmesi konusunun yıllarca tartışıldığını da hatırlatan Steinhorst, ancak sonuca ulaşılamadığını söyledi.
Türkiye’nin önemini tekrar hatırlatan Steinhorst, “Ancak bu konuda analizler yapmaya devam ediyoruz. Tabii kesinleşmiş bir karar yok. Şirketin 2018 yılı stratejisi kapsamında yeni yatırımlarımızı pickup sınıfında yapıyoruz. Bu nedenle, bu sınıftaki en büyük pazarımız olan Latin Amerika’ya yatırım yapıyoruz” dedi.

Tüketimi azaldı, konforu arttı

Yenilenen haliyle Türkiye’de 36 bin 790 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Caddy, 1.6 lt (102 HP) hacimli yeni dizel motoruyla yüzde 21’e varan oranda daha az tüketirken konfor ve güvenlik donanımları arttı.

Ön yüzü tamamın yeniden tasarlanan Caddy, asıl yeniliklerini iç mekanında ve kaputun altında barındırıyor. Artık yeni nesil 1.6 lt 102 HP’lik motorla satılacak Caddy, bu sayede daha düşük tüketim değerlerine imza atarken, isteğe bağlı satın alınabilecek 7 ileri DSG şanzımanla da konfor ve performans sunacak. DSG ile birlikte Yokuş Kalkış Desteği de standart olacak. “Trendline” ve “Comfortline” donanım seçeneklerine sahip aracın her iki versiyonunda da savrulmayı önleyen ESP sistemi standart donanıma alınmış.
Yeni göstergeleri, deri kaplı yeni direksiyon simidiyle şıklığı artan Caddy’nin iç mekanıysa hayli sessiz hale getirilmiş.