Türkiye deplasmanda Azerbaycan ile karşılaşıyor

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda mücadele eden Türkiye, bugün saat 18.00'de deplasmanda Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye deplasmanda Azerbaycan ile karşılaşıyor
Euro 2012 elemelerinde geçtiğimiz hafta Almanya’ya hiç beklenmedik şekilde farklı bir mağlubiyet alan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bugün Azerbaycan karşısında galibiyet elde ederek Almanya maçını tamamen unutturmak istiyor.

Bugün saat 18.00’de başlayacak olan Azerbaycan ile Türkiye mücadelesini Romanya Futbol Federasyonu'ndan Aleksandru Dyakonu yönetecek. Dyakonu'n yardımcılıklarını Adrian Vidan ve Radu Ghinguleac yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Sebastyan Koltesku.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki zorlu karşılaşmayı NTVSpor canlı olarak yayınlayacak.

TÜRKİYE CEPHESİ


A Milli Takımımızda Arda'nın ardından Aurelio'nun da sakatlanması Hiddink'in planlarını değiştirecek. Almanya karşısında alınan farklı yenilginin de takım içindeki değişikliğe neden olması bekleniyor.

Almanya'ya karşı sol bek oynanan Sabri'nin yerine Hakan'ın, forvette etkisiz kalan Halil'in yerine Mevlüt'ün sakatlanan Aurelio'nun yerine ise Selçuk'un forma giymesi bekleniyor.

A Milli Takımımız, Azerbaycan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 4. maçıyla birlikte, 477. karşılaşmasına çıkacak. A Millilerimiz, 87 yıllık tarihinde, 250'i resmi, 226'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 476 maçta, 171 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 193 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 619 gol atarken, kalesinde ise 720 gol gördü. A Milli Takımımız, Azarbaycan ile ise 6. kez karşılaşacak. Daha önce 2'si resmi, 3'ü özel olmak üzere oynanan 5 karşılaşmanın 4'ünü Türkiye kazanırken, 1 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Millilerimiz bu karşılaşmalarda attığı 8 gole karşılık, kalesinde 1 gol gördü.

AZERBAYCAN CEPHESİ


Azerbaycan Milli takımı teknik direktörü Berti Vogts, 20 yıllık teknik direktörlük kariyeri boyunca Türkiye ile 2 kez karşılaştı. Daha önce Almanya, Kuveyt (yalnızca 6 ay görev aldı ve hiç maça çıkmadı), İskoçya ve Nijerya milli takımlarında görev alan Berti Vogts 2008 yılından beri Azerbaycan Milli takımında görev alıyor. Berti Vogts, Almanya ve Azerbaycan Milli takımlarının başında Türkiye'ye karşı oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.

30 Mayıs 1992 tarihinde oynanan özel maçta Berti Vogts yönetimindeki Almanya sahasında A Milli takımımızı Rudi Völler'in golü ile 1-0 mağlup etmişti. O karşılaşmada şu anda A Milli takımımızın yardımcı antrenörlüğünü yapan Oğuz Çetin de sonradan oyuna girerek forma şansı bulmuştu. Son olarak A Milli takımımız, 2 Haziran 2009 tarihinde Kadir Has Stadı'nda oynanan özel maçta Berti Vogts'un teknik direktörlüğünü yaptığı Azerbaycan'ı Halil Altıntop ve İbrahim Üzülmez'in attığı goller ile 2-0 yenmişti.

TAKIMLARIN KADROLARI

AZERBAYCAN
Kamran Agayev
Elnur Fezahir Allahverdiev
Sascha Yunisoğlu
Rail Nadir Melikov
Elvin Mammadov
Rahid Amirgulyev
Mahir Sukurov
Samir Abbasov
Rauf Aliev
Vugar Nadyrov
Rashad A. Sadıgov

TÜRKİYE

Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Servet Çetin
Ömer Erdoğan
Hakan Balta
Emre Belözoğlu
Nuri Şahin
Hamit Altıntop
Özer Hurmacı
Tuncay Şanlı
Mevlüt Erdinç

STAT: Tofig Bahramov Stadyumu
SAAT: 18:00
HAKEM: Aleksandru Dyakonu
YAYIN: NTVSPOR

NTV Spor 11054 Horizontal Doğu 30000 5/6 770 Türksat 3A