TŞOF Başkanı Apaydın: UKOME kararları esnetildi, görüşmeler sürecek

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem projesinin hayata geçmesiy

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem projesinin hayata geçmesiyle dolmuş ve minibüs hatlarına düzenlemeler getiren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarının esnetildiğini açıkladı. Apaydın, görüşmelere devem edeceklerini söyledi.

Hafif Raylı Sistem projesinin hayata geçmesiyle dolmuş ve minibüs hatlarına yönelik getirilecek düzenlemeleri içeren UKOME kararları, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ile şoför esnafını karşı karşıya getirdi. Hat sahipleri ile şoförler, belediye binası önüne gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Başkanlığı'ndaki UKOME toplantısının bitmesini bekledi. Raylı sistem mağduru olmak istemediklerini ifade eden dernek başkanları ile şoförler, sisteme karşı olmadıklarını, ancak bununla birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini belirtti. Toplantının bitimine kadar sessizce bekleyen şoför esnafı, 2.5 saat süren bekleyişin ardından TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'ın açıklamasıyla olaysız bir şekilde dağıldı.

UKOME toplantısı sonrasında şoförleri bilgilendiren Başkan Fevzi Apaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın alınan kararları esnettiğini söyledi. 23 Eylül'de yapılan toplantıdan sonra dernek başkanları ile bir araya gelip çözüme katkı yapıcı görüşmeler yaptıklarını belirten Apaydın, "Uzun zamandan beri konuşulan raylı sistem, çalışmaya başlamıştır. Tabi sistem yenidir ama bu işten ekmek yiyen şoför esnafımızın da 50 yıllık bir mazisi vardır. Bu sistem her ne kadar istenmekte ise de Samsun halkı yıllardır dolmuş, minibüs ve otobüslerden istifade edip bugünlere gelinmiştir. Raylı sistem var diye diğerlerini bir kenara atmak mümkün değildir. Biz hep bunun mücadelesini yaptık. Bugün gelinen noktada sayın başkanın başkanlığında toplanılarak bir karar aşamasına gelindi ama karar daha kesinleşmedi." dedi.

Apaydın, Atakum ve Kurupelit hattına çalışan minibüsçülerin taşımacılığa devam edeceğini bildirdi. Esnetilen UKOME kararlarının ufkunun genişletilerek kendilerinden yana bir duruma geldiğine değinen Apaydın, "Dernek başkanları ile bir araya gelerek, çalışma sistemini birlikte yapacağız. Raylı sistem de çalışacak biz de çalışacağız. Ama şartları biz belirleyeceğiz. Beklentilerimiz yönünde çok büyük adımlar atıldı. Fiyat ve bilet dengesi konusu biraz karışık. UKOME kararlarını genişlettik ve inceleyeceğiz. Belediyemiz bize imkan tanıdı. Bu imkanı da zaman için de belediye yapacağımız görüşmelerle şekillendireceğiz"" ifadelerini kullandı.