Romen öğrenciler Yozgat'ta gözlemeyi keşfetti

Yozgat Lisesi tarafından Avrupa Birliği fonlarından desteklenen Dil Projesi kapsamında Yozgat'a gelen öğrenciler, Türk mutfağını tanıdı.

G

Yozgat Lisesi tarafından Avrupa Birliği fonlarından desteklenen Dil Projesi kapsamında Yozgat'a gelen öğrenciler, Türk mutfağını tanıdı.

Gözleme çeşitlerini tadan ve nasıl yapıldığını gören Romen öğrenciler, mutfağa girerek gözleme yapmaya çalıştı. Yozgat'ta Hanımeli Gözleme Salonu'na gelen Romen öğrenciler, öğretmenleri ve Türk arkadaşları gözleme yedi.

Proje sorumlusu Sadettin Güçlü, Avrupa'da az kullanılan dilleri geliştirmek ve yaygınlaştırılması amacıyla AB destekli Dil Projesi hazırladıklarını belirterek, "Proje kapsamında Romanya'da 2 öğretmen eşliğinde 10 öğrenci okulumuz aracılığıyla Yozgat'a geldi. Öğrencilerimiz ilimize gelmeden önce İstanbul ve Ankara'da birer gün çalışma gezisi yaptılar. 11 gün misafirimiz olacak öğrenciler, bizim öğrencilerimizle birlikte dil konusunda çalışma yapacak. Ayrıca, ilimizi gezerek, tarihi ve turistik yerleri tanıyacak." dedi.

Romen öğrencilerden Alexandre Catallina, ilk defa gözleme yediklerini belirterek, "Çok lezzetli, arkadaşlarım da çok beğendi. Ayrıca, nasıl yapıldığını görüp kendimiz de yapmaya çalıştık." dedi.

İşletme sahibi ise öğrenci de olsa Yozgat'a yurt dışından ziyaretçilerin gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu gibi ziyaretler ile gerek ülkemiz gerekse ilimizin tanıtımına katkısı olacak. Ayrıca, iki ülke arasında kültürel anlamda da zenginlik katmış olacak." diye konuştu.