Rize İl Emniyet Müdürü Demirtaş: 58 ayrı operasyonda 136 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ilde 2010 yılı içerisinde yapılan 58 ayrı operasyonda, 136 bin paket muhtelif markalarda gümrük kaçağı sigara

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ilde 2010 yılı içerisinde yapılan 58 ayrı operasyonda, 136 bin paket muhtelif markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini bildirdi.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, gümrükten yurda sokulan sigaralarda Rize'nin güzergah üzerinde bulunduğuna dikkat çekti.

Demirtaş, 2010 yılı içerisinde yurda çeşitli yollardan sokulan kaçak sigara ve kaçak et olaylarında büyük artışlar görüldüğünü ifade ederek, "Rize, gümrük güzergahı üzerinde bulunuyor. Bu nedenle bir çok olaya burada müdahale ediyoruz. Bu yıl 58 ayrı operasyonda 136 bin gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Son yapılan 4 ayrı operasyonda ise 29 bin 270 paket gümrük kaçağı sigara yakalanarak 6 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.'' dedi.

Kaçak sigaraların, ülkenin vergi gelirleri açısından büyük zarara yol açtığını ifade eden Demirtaş, ''Rize'de 2009 yılında sadece 336 paket sigara yakalandı. Bu yılın ilk on ayında ise 136 bin paket sigara yakalandı. Bu oran Rize için tüketim açısından çok yüksek. Bu da kaçakçılığın boyutunu gösteriyor. Farklı illere götürülüyor. Ancak kaçakçılıkla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." diye konuştu.

Son yıllarda Gürcistan'daki uyuşturucu pazarı nedeniyle Rize'nin de geçiş güzergahı olarak kullanılmaya çalışıldığını vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti: ''Rize'de Gürcistan uyruklu vatandaşların otel odalarında yüksek dozda uyuşturucu kullanımında ölümlerde artış var. Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden getirilip bu ülkeye götürülmeye çalışılan uyuşturucu trafiği var. Geçtiğimiz aylarda bir kilogram uyuşturucu ele geçirdik. Bu, binlerce kullanımlık uyuşturucu demek. Rize için çok fazla. Bu konuda çok ciddi tedbirlerimiz ve çalışmalarımız var. Pazara inmesini engelleme gayretindeyiz.''