İzmir'de öldürülen çiftin cenazesi İsviçre'ye gönderilecek

İzmir'in Bayraklı ilçesinde evinde öldürülmüş olarak bulunan gayrimenkul zengini çiftin cenazeleri, İsviçre'ye gönderilecek.

İzmir'in Bayrak

İzmir'in Bayraklı ilçesinde evinde öldürülmüş olarak bulunan gayrimenkul zengini çiftin cenazeleri, İsviçre'ye gönderilecek.

İzmir'in Bayraklı ilçesi 249/2 Sokak'taki bir apartmanda oturan Hüsnü (65) ve Ayten Civan (60) çiftinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Cinayet Büro Amirliği ekiplerine, Gasp Büro ve Güven Timleri başta olmak üzere diğer bürolardan takviye yapıldı. Olayın aydınlanarak fail yada faillerin yakalanması için 150 polis görevlendirildi.

Polis, Civan çiftinin akrabaları, yakınları, kiracıları, komşuları ve diyalog içerisinde bulunduğu herkesin tek tek bilgisine başvuruyor. Hüsnü ve Ayten Civan çiftinin İsviçre'de toprağa verilmesi için ailesinin başlattığı girişim sonrası, uluslararası cenaze hizmetleri veren Antalya'daki bir firmanın işlemlere başladığı, cenazelerin yurt dışına gönderilmek üzere yarın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınacağı öğrenildi.

İzmir'in Bayraklı ilçesi 249/2 Sokak'taki bir apartmanda oturan Hüsnü (65) ve Ayten Civan (60) çiftinden 3 gündür haber alınamaması üzerine komşuları polise haber vermiş, polis nezaretinde girilen evde çift bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

İsviçre vatandaşlığı da bulunan Civan çiftinin uzun yıllar İsviçre'de çalışıp emekli oldukları, yurt dışında yaşadıkları ve her yıl Türkiye'ye gelerek 2-3 ay kaldıkları, oturdukları 27 daireli apartmanın da aralarında yer aldığı çok sayıda gayrimenkullerinin bulunduğu öğrenilmişti. Olay yerinde yapılan incelemede evde para ve bazı takılar bulunurken, katil yada katillerin güvenlik kamera görüntülerinin kaydedildiği bilgisayar hafızasını sökerek götürdükleri belirlenmişti.