Dünyanın en lüks yatlarından Queen Elizabeth denize indi

İngiliz Cunard Line gemicilik firması tarafından üretilen dünyanın en büyük ve en lüks yatlarından Queen Elizabeth denize indi. İlk dev yatı 1938 yılı

İngiliz Cunard Line gemicilik firması tarafından üretilen dünyanın en büyük ve en lüks yatlarından Queen Elizabeth denize indi. İlk dev yatı 1938 yılında üreten Cunard firması, ikinci yatın ismini yine Kraliçe'den aldı.

İngiliz gemicilik firması Cunard Line, ilkini 1938 yılında ürettiği ve ismine Queen Marry koyduğu yatın ikincisini denize indirdi. İkinci yata da Kraliçe'nin ismi olan 'Elizabeth' verildi. 90 bin ton ağırlığında olan ve aynı anda 2 bin yolcu taşıyabilen Queen Elizabeth, 635 milyon sterline mal oldu. 965 feet uzunluğu ve 211 feet yüksekliği bulunan yatta 1000'e yakın personel çalışıyor.

İlk seferini Kanarya Adaları'na yapan Queen Elizabeth, tamamen doldu. Lüks yatta Kraliçe Elizabeth'e ait eski fotoğraf tablolarının bulunduğu bir sergi yer alıyor. Gemide ayrıca gazino, havuz, kütüphane, alış veriş dükkanları, lüks restoranlar ve spor salonları ile sanat ve sergi merkezleri yer alıyor.