Belçika Heyeti Kayso'yu Ziyaret Etti

Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği ve beraberindeki resmi ve işadamlarından oluşan heyet, Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti.

Belçika Heyeti Kayso'yu Ziyaret Etti
Kayseri sanayisi ve oda hakkında brifing veren KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belçika'nın Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı bölgelerden bir tanesi olduğunu ve iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin yaklaşık 4,5 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.
Brifingin ardından üyelere yönelik yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, oda üyesi bin 100 firmadan 200'ünün 150 ayrı ülkeye ihracat yaptığını ve Kayseri olarak ihracat rakamlarının 1,5 milyar dolara dayandığını söyledi.
İki ülke arasındaki dış ticaret rakamlarını yetersiz bulduklarını açıklayan Karaman, bunun gibi karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasındaki ticareti artırma adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen Türk Belçika-Lüksemburg Ticaret Derneği Başkanı Tayfun Yumak, dernek olarak amaçlarının iki ülke arasındaki ticari, kültürel ve diğer alanlardaki işbirliklerini geliştirmek olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından sırası ile kürsüye gelen Belçika Flaman Bölgesi Ticaret Ataşesi Raphael Pauwels, Belçika Valon Bölgesi Ticaret Ataşesi Frank Murari ve Belçika Brüksel Kapital Bölgesi Ticaret Ataşesi Sabih Akay, bölgeleri hakkında birer sunum yaparak, Belçika'nın başkenti Brüksel'in Avrupa'nın ortasında yer aldığını ve Avrupa'ya ulaşmak için Belçika'nın çok önemli bir merkez olduğunu belirterek, Belçika ile ticaret yapmak isteyen Türk firmalarına her türlü yardımı ve desteği yapacaklarını açıkladı.