Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Geçen: Başörtüsü zulmü artık son bulmalıdır

Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ayetullah Geçen, "Yıllardır sinemizde kanayan bir yara olan başörtüsü zulmü ayyuka çıkmıştır; artık son bu

Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ayetullah Geçen, "Yıllardır sinemizde kanayan bir yara olan başörtüsü zulmü ayyuka çıkmıştır; artık son bulmalıdır." dedi.

Alperen Ocakları Malatya Temsilciliği'nde basın açıklaması yapan Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ayetullah Geçen, yıllarca bir irtica yaygarasıyla toplumu panikleten zihniyetin, birilerinin güdümünde olduğu kamuoyu tarafından açıkça görüldüğünü söyledi. Geçen, şöyle dedi:

"Başörtüsünün gericilikle veya irtica ile hiçbir ilgisi yoktur. İrtica nedir? Ceza hukukumuzda böyle bir suç yoktur. İrtica suçu ve tehlikesi bir kuruntudan ibarettir. Başörtüsü yasağı bugünkü haliyle 28 Şubat darbesinin doğurduğu hayırsız bir evlattır.

Başörtüsü yasağının anayasal hiçbir dayanağı yoktur, tamamen keyfi bir uygulamadır. Bu uygulamaların keyfi olduğunu görmek için, bugünIerde basın açıklamaları yapan rektörlere kulak vermek yeterlidir. Bu çirkin, haksız ve keyfi uygulamaların bir an önce durdurulması hükümetin asli görevidir. Biz Anadolu Alperenleri olarak, bu sürecin geçmişte olduğu gibi her zaman takipçisi olacağız."