Görevinden alınan DP il başkanı gözyaşlarını tutumadı

DP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Muğla İl Başkanı Erol Kapiz, veda konuşmasında gözyaşlarını tutamadı. Genel merkezin tavrını protesto eden

DP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Muğla İl Başkanı Erol Kapiz, veda konuşmasında gözyaşlarını tutamadı. Genel merkezin tavrını protesto eden altı ilçe başkanı da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte partiden istifa etti. DP Genel Merkezi, geçen hafta Muğla Merkez İlçe Başkanı Zekai Alper'i görevden almıştı. İl Başkanı Kapiz ve yönetimi ise bunun yanlış olduğunu, Ankara'ya giderek Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'a anlattı. Üç gün sonra gelen üç müfettiş, Kapiz ve 65 kişiden oluşan yönetim kurulunu da görevden aldı. Gerekçe olarak da başarısızlık gösterildi.

Erol Kapiz, yaklaşık 150 kişinin katıldığı bir basın toplantısıyla görevden alınmalarının sebeplerini anlattı. Kapiz, "Biz 60 il başkanı, aralık ayında yapılacak olağan kongrede Tansu Çiller'in genel başkan adayı olması için imza kampanyası başlattık. Görevden alınmamızın tek sebebi budur. Başarısız olduğumuz için görevden aldıklarını söylüyorlar. DP Türkiye genelinde yüzde 2 oy alırken Muğla'da her seçimde yüzde 10 il barajını geçtik. Bugün Türkiye'nin değil, Avrupa'nın tatil cenneti Bodrum'da belediye başkanlığını kazındık. Ula'da belediye başkanlığını kazandık. AP ve DYP dönemlerinde bile böyle bir uygulama görmedim." dedi. Kapiz, başarısız olduğu gerekçesiyle görevden alındığının söylenmesinin çok zoruna gittiğini belirterek gözyaşlarını tutamadı.

Basın toplantısının ardından Dalaman, Köyceğiz, Ortaca, Ula, Marmaris ve Kavaklıdere ilçe başkanları, yönetim kurulları, kadın kolları ve gençlik kolları da istifa dilekçelerini verdi.